Transparent Delija: "Rumun ima samo tri brata"

Zahvalili im se na podršci

Transparent Delija: "Rumun ima samo tri brata"

Edmir Škorić

Nedavno je prekinuta utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvu u Bukureštu, pošto su rumunski navijači skandirali "Srbija, Srbija" i istakli transparent "Kosovo je srce Srbije" upravo protiv Kosova.

Rumunski navijači umalo su koštali svoju reprezentaciju ili će je tek koštati. Iako su slavili s 2:0 na terenu, Rumuni su u opasnosti da bi mogli ostati bez bodova jer UEFA je otvorila slučaj zbog incidenta.

Navijači Crvene zvezde, Delije, sada su odlučili da se zahvale Rumunima na tome, pa su jučer protiv Čukaričkog razvili ogroman transparent na kojem je pisalo: "Rumun ima samo tri brata: Dunav, šumu i Srbina. Mnogo hvala, braćo Rumuni".

Zvezda je u spomenutoj utakmici neočekivano poražena sa 2:1 od Čukaričkog, ali sve oči uprte su na utakmicu Lige prvaka protiv Manchester Cityja na Etihadu u srijedu navečer.

Svijet se smijao penalu dosuđenom za Crvenu zvezdu, a zatim je igrač Čukaričkog izveo magiju

Čukarički je u derbiju 7. kola Super lige Srbije savladao Crvenu zvezdu s 2:1 u jednoj zaista uzbudljivoj utakmici u kojoj se moglo vidjeti dosta toga.

Oglasi

Crvena zvezda je doživjela već drugi poraz ove sezone. Nakon Voždovca poraženi su u još jednom beogradskom duelu, a ovog puta je bolji bio Čukarički.

Do vodstva je Čukarički stigao u 24. minuti. Dosuđen je penal, Docić je siguran i postiže pogodak za 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a vrijedi izdvojiti nevjerovatan promašaj Ndiayea koji je s nekoliko metara promašio kompletan gol domaćeg tima.

Crveno-bijeli do izjednačenja stižu na otvaranju drugog dijela. Tošić ruši Ndiayea, a sudija pokazuje na bijelu tačku. Smijali su se mnogi ovoj sudijskoj odluci, a Krasso pogađa za 1:1.

Međutim, Čukarički na kraju ipak slavi velika tri boda u ovom meču. Do njih su došli na zaista spektakularan način.

Igrala se 75. minuta kada lopta dolazi do nigerijskog napadača Sundayja Adetunjija. Uslijedio je projektil prema golu Crvene zvezde i pogodak za 2:1. Golman gostiju nije ni trepnuo.

Nije Crvena zvezda do kraja meča uspjela doći do izjednačenja. Ostalo je 2:1 i Čukarički je došao do velika tri boda.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Ovim porazom Zvezda je sada četiri boda daleko od vodećeg TSC-a iz Bačke Topole koji je pobjedom od 3:0 nad Železničarom učvrstio mjesto na vrhu tabele.

Čukarički je s druge strane osvojio 12 bodova i nalazi se na četvrtoj poziciji.

Top Komentari

Drakula
Jesu braca im rumuni i u turci od njih su nastali. 50% romske krvi 50% turske.
3 0
Hadzija123
****mo vam mater i vama i vasoj braci ai tebi novvinarcicu sto daje panje ovakvim stvarima vi kao da ste i Kalinovika ne Sokbunara,stidite se!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi