Obrukao se na debiju: Cijela Srbija smije se Zvezdinom pojačanju od četiri miliona eura

Senegalac promašio prazan gol

Obrukao se na debiju: Cijela Srbija smije se Zvezdinom pojačanju od četiri miliona eura

Edmir Škorić

Crvena zvezda gostuje danas Čukaričkom, a na poluvremenu je kao veliki favorit gubila sa 1:0.

Crveno-bijeli se spremaju za teško gostovanje na Etihadu u 1. kolu Lige prvaka u utorak, a danas moraju da odrade prvenstvene obaveze.

Zvezda je gost Čukaričkom, ali poprilišno se pati. Domaći tim je poveo iz penala u 24. minuti, ali je Krasso u 48. minuti, takođe iz penala, izjednačio na 1:1.

Imaju gosti dovoljno vremena da dođu do sva tri boda i sigurno je da će učiniti vse da u tome i uspiju.

U prvih 45 minuta se negativno proslavio Cherif Ndiaye, koji se propisno obrukao promašivši prazan gol s pet metara.

Oglasi

Ndiaye je došao iz Turske i jedno je u nizu nekolicine velikih pojačanja prvaka Srbije. Plaćen je čak četiri miliona eura turskoj Adani.

Senegalac (27) je jučer predstavljen u Zvezdi. Rekao je da ga je privukao izazov igranja u Ligi prvaka i da se raduje gostovanju Manchester Cityju naredne sedmice u prvom kolu grupne faze.

"Sretan sam što sam ovde. Ono što sam vidio jako sam zadovoljan klubom. Došao sam da pomognem Zvezdi da ostvarimo zacrtane ciljeve", rekao je Ndiaye.

Nije krio da je imao još ponuda ovog ljeta, ali se odlučio ipak za srpskog prvaka.

Oglasi

"Imao sam druge ponude. Ideja mi je bila da igram u evropskom takmičenju, zato sam došao u Zvezdu", poručio je.

"Spreman sam da igram protiv bilo kog tima, bilo Cityja ili nekog drugog. Imao sam priliku da vidim navijače, znam da puno očekuju i tu sam da dam sve od sebe. Mislim da ću igrati sljedeću utakmicu".

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Imamo šanse u Ligi prvaka, to smo dokazali time što smo već u grupnoj fazi. Vjerujem da imamo šanse da prođemo dalje", dodao je.

Senegalac je igrao u Belgiji za Waasl.Beveren, u Hrvatskoj za Goricu, a u Turskoj za nekoliko timova poput Goztepea ili Adane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi