Kodro je rekao zbogom, šta čekaju Džeko, Kolašinac, Pjanić?

Velika kriza trese bh. nogomet, pa i nogometnu reprezentaciju

Kodro je rekao zbogom, šta čekaju Džeko, Kolašinac, Pjanić?

Samir Mlaćo

Kenan Kodro više neće nositi dres reprezentacije BiH.

Danas je to potvrdio, te se oprostio od Zmajeva.

Učinio je to nakon što je njegov otac Meho prije par dana dobio otkaz na klupi reprezentacije poslije samo dva meča.

"Sretan i ponosan zbog 7 prelijepih godina igranja za fudbalsku reprezentaciju moje Bosne i Hercegovine!
Hvala svima koji su pomogli da moji snovi postanu realnost., hvala saigračima, trenerima i svim ostalima s kojima sam imao čast sarađivati sve ove godine.

Bilo je dobrih i ne tako dobrih momenata u igri ali uvijek sa srcem i velikom željom da pomognem.

Oproštaji nikada nisu lagani ali u ovom momentu dok čelni ljudi FS BiH uništavaju fudbal u BiH, odlučio sam da ne učestvujem u tome i da se oprostim od reprezentacije.

Oglasi

Svima onima kojima je fudbalska reprezentacija BiH u srcu želim puno uspjeha u budućnosti", napisao je Kodro.

Kodro trenutno nastupa u Mađarskoj i u sjajnoj je formi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Velika kriza trese bh. nogomet i ko zna gdje je istoj kraj. Svi su nezadovoljni, a tako je i u reprezentaciji. Anel Ahmedhodžić se nije pojavio na posljednjem okupljanju, a brojne legende prozivaju i ostale, one iskusnije da konačno progovore. 

Neslužbeno saznajemo da su počele pripreme najvatrenijih navijača reprezentacije za velike proteste ispred zgrade FSBiH.
Traže se ostavke čelnika Saveza koji definitivno nisu položili ispit, čak naprotiv. Od reprezentacije su napravili šprdnju, a koliko zapravo ne znaju pokazuju potezi vezani za selektorsku poziciju. 
Uskoro ćemo dobiti i novog selektora, a glavni kandidat je Savo Milošević, koji u svom trenerskom CV-u nema ništa značajno, no zato ima dobre veze sa čelnim ljudima bh. fudbalske vlade.
Na kraju, možda i najvažnije, potezi koje vuče prvi čovjek Saveza, Vico Zeljković, mogli su se spriječiti, no članovi IO iz kantonalnih saveza (Bošnjaci) očito radi svojih interesa igraju po Zeljkovićevom scenariju. Ipak, dobra vijest je to što je do novih izbora ostalo nešto više od godinu dana i što i njihova neće do zore gorjeti. 

Top Komentari

benyamin
respect za ovo, momak mozda i nije neki igrac, ali je hrabar i uradio je potez na koji mnogi mogu da se ugledaju
4 0
epa
nema Ivice osima da ovu bagru pocisti....
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi