Vico Zeljković objasnio otkaz Kodri i poslao mu poruku sreće

Prvi čovjek FSBiH

Vico Zeljković objasnio otkaz Kodri i poslao mu poruku sreće

Midhat Šljivak

Meho Kodro od danas više nije selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Kodro je smijenjen odlukom Komiteta za hitnost, što je potvrdio prvi čovjek Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković.

Avantura Mehe Kodre na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine ponovo je trajala samo dvije utakmice. Ovom stručnjaku je uručen otkaz.

Odluku o smjeni Kodre pojasnio je prvi čovjek Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković.

"Na današnjoj sjednici Komiteta za hitnost NS/FS BiH nije usvojen izvještaj selektora BiH Mehe Kodre sa dvije posljednje kvalifikacione utakmice", navodi Zeljković i nastavlja.

Ugovorom je bila definisana odredba da ako izvršni organ NS/FS BiH ne usvoji izvještaj selektora, isti se jednostrano raskida. Shodno tome, Komitet za hitnost NS/FS BiH je donio jednoglasnu odluku o raskidu ugovora sa gospodinom Kodrom."

Oglasi

"Dosadašnjem selektoru želim sreću u nastavku njegove karijere", poruka je prvog čovjeka FSBiH.

Podsjetimo, Meho Kodro je preuzeo bh. selekciju u augustu ove godine. Zamijenio je na klupi Faruka Hadžibegića koji je vodio četiri utakmice.

Otkaz Kodri stigao je nakon katastrofalne igre protiv Lihtenštajna (Pobjeda 2:1) i poraza od Islanda s 1:0.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ko će biti novi selektor nacionalnog tima Bosne i Hercegovine saznat ćemo u narednim danima.

Top Komentari

Pitam se kako ce biti Srbin ili Hrvat na celu Nogometnog saveza BH, kada nijedan Srbin ili Hrvat ne navija za BH reprezentaciju, obzirom da samo Bosnjaci navijaju za BH reprezentaciju, te stoga treba uvijek biti Bosnjak presjednik Nogometnog Saveza BH, e onda kada pocnu Srbi i Hrvati navijati za BH reprezentaciju, onda u tom slucaju presjednik nogometnog BH saveza moze biti Srbin i Hrvat.
8 0
Zaccheroni
VICO GROBARU BH FUDBALA
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti