Gotovo je - Milošević će biti predstavljen u petak, nekoliko iznenađenja na spisku
FOTO - EPA

BiH ima novog selektora

Gotovo je - Milošević će biti predstavljen u petak, nekoliko iznenađenja na spisku · Ekskluzivno

A. Beganović

Srbijanski stručnjak Savo Milošević je novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercrgovine, a doći će i do određenih promjena u stručnom štabu našeg nacionalnog tima.

Odmah nakon što je raskinut ugovor sa Mehom Kodrom, SportSport.ba je ekskluzivno najavio dolazak srbijanskog stručnjaka Save Miloševića na klupu našeg nacionalnog tima, a krajem sedmice, odnosno najvjerovatnije u petak bi nekadašnji trener Partizana i Olimpije trebao biti i službeno predstavljen kao novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Nekada sjajni fudbaler neće sam doći, odnosno kako neslužbeno saznajemo sa sobom u stručni štab dovodi i dva saradnika, a jedan od njih bi trebao biti Nenad Cvetković, dok će u stručnom štabu ostati Mario Ivanković i Siniša Mrkobrada.

Cvetković je sarađivao sa Miloševićem i u Partizanu te Olimpiji, pa ne čudi što će saradnju nastaviti i u našoj reprezentaciji, a pored njega u stručnom štabu bi trebao biti i novi kondicioni trener s tim što bi se fizička sprema radila pod nadzorom profesora doktora Marka Stojanovića, cijenjenog srbijanskog kondicionog trenera, koji je svojevremeno radio u Partizanu, te omladinskim i A selkciji Srbije.

Milošević je proslavljeni fudbaler, svojevremeno je bio jedan od najboljih napadača Starog kontinenta, a u trenerskoj karijeri je dosad vodio Partizan i Olimpiju iz Ljubljane. Rođen je u Bijeljini i sasvim sigurno je to da će mu vođenje reprezentacije Bosne i Hercegovine biti najveći izazov u dosadašnjoj karijeri.

Oglasi

Dobri rezultati mogu mu otvoriti mnogobrojna trenerska vrata, dok bi ga loši rezultati mogli skupo koštati po pitanju trenerske karijere. 

Milošević neće imati mnogo vremena za upoznavanje ekipe, a kako još uvijek službeno nije imenovan za selektora i s obzirom na propise UEFA-e prema kojima pozivi na adrese klubova moraju stići 14 dana prije okupljanja, isti su upućeni.

No, kako neslužbeno saznajemo, na spisku je radio i naš budući selektor. Također, kako nezvanično saznajemo doći će do nekoliko promjena u odnosu na spisak Mehe Kodre, pa će tako neki reprezentativci ostati bez poziva, dok će mu se pak neki drugi obradovati.

Tako su pozive, prema neslužbenim informacijama do kojih je došao SportSport.ba dobili između ostalog i Dal Varešanović, Almedin Ziljkić s kojim je Milošević sarađivao u Olimpiji, Gojko Cimirot, Vladan Danilović, Siniša Saničanin i kapiten mlade reprezentacije Ivan Bašić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

S druge strane bez poziva bi mogli ostati, također neslužbeno saznajemo, Hrvoje Miličević, Adi Nalić i Sanjin Prcić, dok se Kenan Kodro oprostio od nacionalnog dresa.

No, još jednom dodajemo da se radi o neslužbenim informacijama, pa svakako treba sačekati petak kada će Milošević biti predstavljen i kada će objaviti spisak igrača na koje računa za duele sa Lihtenštajnom i Portugalom.

Top Komentari

antiTrojkas
SVI PRED SAVEZ!!!!CETTNIKK NAM NECE BITI SELEKTOR!!SVAKI BOSNJAK MORA ODBITI IGRATI ZA REPREZENTACIJU A MI NAVIJACI NAPRAVITI NEZAPAMCEN BELAJ AKO OVAJ FASISTA DODJE ZA SELEKTORA ZEMLJE PO KOJOJ PLJUJE I KOJU MRZI!!!
12 7
Sioux1921
Odma ovaj savez treba srusiti
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije