Savo Milošević novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine!
Foto: AP Photo/Dave Thompson

IO NSBiH donio odluku

Savo Milošević novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine! · Zvanično

Endin Čaušević

Nakon dvije sedmice sage fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine konačno je dobila selektora, a kako je SportSport.ba ekskluzivno najavio to je srbijanski stručnjak Savo Milošević.

U Sarajevu se od 11 sati održava sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, a naravno glavna tema je izbor novog selektora nakon što je nedavno Meho Kodro dobio otkaz.

Kodro je na klupi bh. reprezentacije proveo svega dva mjeseca, a naš tim je predvodio na tek dva meča protiv Lihtenštajna i Islanda nakon čega je neočekivano dobio otkaz.

Iako se već za dvije sedmice nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo gdje nas očekuju mečevi protiv Lihtenštajna i Portugala naša selekcija je tek danas zvanično dobila novog selektora.

Kako smo već najavili novi selektor bh. reprezentacije je Savo Milošević koji je danas dobio podršku IO NSBiH.

Oglasi

Dodajmo i to da je sjednici Izvršnog odbora prisustvovalo 14 članova, a zbog porodičnih razloga opravdano je sjednicu propustio Azmir Husić.

Milošević će već danas biti predstavljen kao novi selektor našeg tima jer je za 13:30 sati najavljena i press konferencija u prostorijama NSBiH u Sarajevu.

Kao što je SportSport.ba pisao dolazak Miloševića će donijeti i određene promjene u stručnom štabu naše reprezentacije.

Tako će desna ruka srbijanskog stručnjaka na klupi našeg nacionalnog tima biti Nenad Cvetković sa kojim je Milošević sarađivao i u Partizanu, te Olimpiji, jedina dva kluba u kojima je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri radio.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Također, očekuje se da Milošević već danas objavi i spisak igrača za mečeve protiv Lihtenštajna i Portugala na kojem će sigurno biti promjena u odnosu na spisak Mehe Kodre.

Utakmica protiv Lihtenštajna igra se 13. oktobra u Vaduzu, dok naš nacionalni tim tri dana kasnije u Zenici dočekuje Portugal.

Top Komentari

King_Kenny
...neka igraju u Banja Luci od sada,i to je BiH uostalom,zasto se ne bi tamo igralo...
7 1
Hasimaga
Hebo li vam on majke svima u NS i ko ga je doveo, a posebno ovim nasim ulizicama
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi