Očajna odbrana Liverpoola uništila sjajan dan Mohameda Salaha, Redsi na kraju jedva do boda

Dan remija u Premiershipu

Očajna odbrana Liverpoola uništila sjajan dan Mohameda Salaha, Redsi na kraju jedva do boda

Endin Čaušević

Brighton i Liverpool remizirali su danas u sjajnom meču osmog kola engleskog Premiershipa na kojem smo vidjeli čak četiri gola.

Brighton je nešto bolje otvorio današnju utakmicu, a u 20. minuti vidjeli smo nevjerovatnu situaciji. Van Dijk poklanja loptu Adingri koji šutira s 25 metara i pogađa za 1:0, te koristi to što je Alisson bio očajno postavljen u toj situaciji.

Međutim, Liverpool je čini se proigrao tek nakon primljenog gola i do kraja prvog poluvremena gosti s Anfielda su došli do potpunog preokreta.

U centru pažnje bio je fenomenalni Mohamed Salah koji je u 40. minuti uspio da poravna na 1:1 kada ga je sjajno uposlio Darwin Nunez.

Samo četiri minute kasnije penal za Redse. U kaznenom prostoru oboren je Szoboszlai, a sudija je pokazao na bijelu tačke nakon čega je Salah pogodio za 2:1 i totalni preokret Liverpoola.

U drugom poluvremenu Brighton je krenuo po izjednačenje. Bilo je nekoliko dobrih šansi s obje strane na otvaranju drugog dijela, ali se rezultat nije mijenjao.

Oglasi

No, u finišu meča domaći su poravnali na 2:2. March je centrirao iz prekida, a očajnu reakciju defanzivaca Liverpoola koristi Dunk koji pogađa mrežu Alissona za 2:2 i erupciju oduševljenja na tribinama.

Samo nekoliko minuta kasnije Brighton je mogao i do preokreta, no Joao Pedro je promašio nevjerovatnu šansu jer je sa pet metara uspio da šutira preko gola gostiju.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, te je ostalo 2:2.

Isti rezultat bio je i u Londonu gdje su se sastali West Ham i Newcastle. Domaći su poveli sa 1:0 golom Souceka, ali je Newcastle početkom drugog dijela preokrenuo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U centru pažnje našao se sjajni Isak koji je u svega pet minuta zabio dva gola i preokrenuo na 2:1. No, West Ham je uspio izbjeći poraz jer je Kudus u 89. minuti zabio gol za konačnih 2:2.

U istom terminu igrali su Wolverhampton i Aston Villa, te je i tamo bilo neriješeno. Wolvesi su poveli golom Hwanga u 53. minuti, ali samo dvije minute kasnije Torres pogađa za 1:1 što je bio i konačan rezultat utakmice.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1680493208
Ukradenog boda da se zna !! Lopta ide prema protivnickom igracu jablan cupavi je rukom zaustavlja var ne potoi… konpenzacija za totenhem da prestanu kulat a valjda ce prestat do kraja sezone
1 2
rauber_bh
Nije los lpool kad im ostave sve igrače da igraju 11 na 11.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi