Amaterizam Van Dijka i još očajnija reakcija Alissona, a onda totalna rapsodija Mohameda Salaha

Sjajan meč Brightona i Liverpoola

Amaterizam Van Dijka i još očajnija reakcija Alissona, a onda totalna rapsodija Mohameda Salaha

Endin Čaušević

Brighton i Liverpool igraju trenutno derbi osmog kola engleskog Premiershipa, a prvo poluvrijeme obilježila je nevjerovatna greška Virgila van Dijka i gol kojeg je primio Alisson.

Brighton ove sezone igra zaista fantastično i jasno je bilo da nas čeka sjajan meč, a u prvom poluvremenu gledali smo zaista pravi spektakl.

Prvih 45 minuta obilježio je pogodak Brightona kojem je prethodila nevjerovatna greška Van Dijka, ali poprilično loša reakcija Alissona.

Naime, Brighton je u 21. minuti uspio da povede sa 1:0 kada je Van Dijk dodao loptu u noge Adingri koji sjajno s nekih 25 metara šalje loptu u mrežu i koristi očajno postavljanje Alissona u toj situaciji.

Grešku Van Dijka i gol Brightona za 1:0 POGLEDAJTE OVDJE.

Oglasi

No, Liverpool nije toliko uzdrmao primljeni pogodak, te su Redsi do kraja prvog dijela uspjeli da dođu do potpunog preokreta.

Odbrana Brightona kapitulirala je u 40. minuti kada je Nunez odlično uposlio Salaha koji postiže gol za 1:1. Pogodak Salaha pogledajte na OVOM LINKU.

Samo četiri minute kasnije totalni šok za domaće. Szoboszlai je fauliran u kaznenom prostoru Brightona nakon čega je sudija pokazao na bijelu tačku, a gol za potpuni preokret Redsa i prednost od 2:1 postigao je Salah.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Drugi gol Egipćanina na ovoj utakmici možete pogledati OVDJE.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupson
Kesurina od igrača
0 0
Gaston
Kakva bolan greška Van Dijka, greška MacAllistera majmune imbecilni
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti