Tabaković na spisku, no nije sigurno da li će steći pravo nastupa?
Foto: Sebastian Räppold Matthias Koch (Reuters / AFP)

Biće novih imena na narednom spisku "A" reprezentacije

Tabaković na spisku, no nije sigurno da li će steći pravo nastupa? · Saznajemo

Samir Mlaćo

Novo ime u reprezentaciji BiH će biti jedan od najboljih golmana bugarske lige  Hidajet Hankić, ali i sjajni napadač Herthe Haris Tabaković, te član portugalske Casa Pie Nermin Zolotić.

Za nekoliko dana selektor Savo Milošević će objaviti spisak igrača za zadnje dvije utakmice kvalifikacija za EP, a na njemu će se naći nekoliko novih imena.

Naime, Milošević želi osvježiti "reprezentativnu krv" što je i sasvim logično s obzirom na posljednja izdanja našeg nacionalnog tima.

A, kako je Ibrahim Šehić povrijeđen, uz standardne Nikolu Vasilja (St. Paulija) i Kenana Pirića (AEK Larnaka) reprezentaciji je potreban još jedan golman. Navodno je u opticaju bilo nekoliko imena, no odluka je pala na Hankića, koji važi za jednog od najboljih golmana u Bugarskoj i koji će na zimu Botev Plodiv zamijeniti Ludogoretsom. 

Kako smo svoje šanse za plasman na EP davno prokockali i imamo samo devet bodova u osam utakmica, dueli sa Luksemburgom i Slovačkom će selektoru između ostalog poslužiti da vidi da li može računati na neke nove snage. 

Oglasi

No, neće samo Hankić biti novo ime u reprezentaciji, odnosno poziv će dobiti i Haris Tabaković (29), koji sjajno igra u Herthi.

Tabaković je pristao da igra za našu reprezentaciji, NS BiH je učinio sve da se što prije riješi papirologija, ali posljednju riječ dat će FIFA-e, s obzirom da je Tabaković do sada nastupao za omladinske selekcije reprezentacije Švicarske.

On će sigurno biti na spisku selektora Miloševića, ali ostaje da se vidi da li će sve biti završeno do tada, odnosno da li će imati pravo nastupa napadač koji je u 'Cvajti' postigao već deset pogodaka i opravdao je povjerenje čelnika kluba iz Berlina. Stigao je iz bečke Austrije za 500.000 eura.

Novo ime gotovo sigurno će biti i Nermin Zolotić. Zolotić igra u životnoj formi u Portugalu, njegova Casa Pia drži sredinu tabele u veoma jakoj ligi, a sinoć su remizirali protiv lidera Benfice. Bilo je 1:1, a Zolotić je ponovo dobio visoku ocjenu za svoj nastup.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U dosadašnjem dijelu prvenstvu našao se među pet najboljih defanzivaca, što dovoljno govori o njegovim partijama.

Top Komentari

plemic
tabaković debitant u tridesetoj, za grande nemanju su govorili da je star u istim godinama.
3 0
Marro
Nema tu sreće dok ne odu Pjanić i Džeko predvodnici teferića
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi