Izraelci proklinjali Taylora, pa u dramatičnom finišu Xhaki upropastili historijsku noć

Remi u Mađarskoj

Izraelci proklinjali Taylora, pa u dramatičnom finišu Xhaki upropastili historijsku noć

Admin Čaušević

U zaostalom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Švicarska  i Izrael su na neutralnom terenu u Mađarskoj odigrali 1:1 te su obje selekcije ostale u igri za direktan plasman na kontinentalni turnir. 

Meč se trebao igrati u oktobru, ali je zbog oružanog sukoba Palestine i Izraela prolongiran za mjesec dana. Kao mjesto odigravanja izabrana je Pancho Arena u Mađarskoj.

Susret je pratilo oko 3.500 gledatelja, uglavnom navijača Izraela koji su u dramatičnom finišu dočekali gol svoje reprezentacije za vrijedan bod.

Švicarci su do vodstva došli u 36. minuti kada je zabio Vargas te su prednost imali sve do posljednjih minuta utakmice, ali nisu izdržali.

Na početku drugog poluvremena Izrael je tražio penal nakon što je lopta u ruku pogodila jednog igrača Švicarske, ali kontroverzni sudija Taylor nije pokazao na bijelu tačku.

Oglasi

Okružili su Izraelci Engleza, nadali su penalu, međutim i nakon provjere u VAR sobi nije stigla dojava da je trebao biti dosuđen kazneni udarac. Situaciju pogledajte ovdje.

Izrael je do vrijednog boda stigao u 89. minuti kada je pogodio rezervista Weissmann i tako je pokvario historijsku noć Xhaki.

Naime, legendarni veznjak je večeras upisao 119. nastup za Sahadžije te tako postao rekorder po broju odigranih mečeva za reprezentaciju Švicarske.

U sudijskoj nadoknadi Švicarci su ostali i sa igračem manje nakon što je isključenje zbog grubog starta zaradio Fernandes.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Pred posljednja dva kola stanje u kvalifikacionoj grupi I je tako da Švicarska i Rumunija na prva dva mjesta imaju po 16 bodova, trećeplasirani Izrael ima četiri boda manje pa je do kraja sve otvoreno.

Dosta toga će biti poznato nakon subotnjih mečeva u kojim se sastaju Švicarska - Kosova te Izrael - Rumunija.

Top Komentari

user1690272632
Ma boli me briga za Izrael ali mi je drago zbog ovih BIH Palestinaca ...Nije im bilo u glavi buniti se zbog naprimjer sranja u Ruandi ili agresije Rusije ,ali hebi ga nisu bitni ne muslimani ...Ma goni te se u 3 PM
0 6
Almir5556
Novinarcicu nije oruzani sukob izraela i Palestine nego genocid nad Palestincima.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi