Sarajevo gubi dah u borbi za sami vrh, Vehabović donio pobjedu Veležu!

Utakmica 16. kola Premijer lige BiH

Sarajevo gubi dah u borbi za sami vrh, Vehabović donio pobjedu Veležu!

Esmer Oštraković, foto: Admin Čaušević

Velež je u okviru 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na svom terenu ostvario minimalnu pobjedu od 1:0 protiv Sarajeva.

Iako se očekivala utakmica sa dosta prilika to nije bilo baš tako. Utakmica je bila dosta tvrda i sa dosta opreza su igrala oba tima.

Na samom otvaranju susreta nešto bolja igra gostiju iz Sarajeva. Probao je Hasić u 8. minuti, ali je njegov udarac blokiran, a onda je probao Radović, međutim lopta ide pored gola.

Prvu lijepu priliku domaći tim napravio je u 17. minuti. Vehabović je dodao do Haskića koji je promašio cijelu loptu.

Sjajnu šansu dvije minute kasnije napravili su domaći. Vehabović je centrirao, a loptu je u posljednji trenutak ispred Haskića izbacio Beganović.

Oglasi

Tražili su igrači Sarajeva penal u 29. minuti, ali glavni sudija Petrović je odlučio da nema dovoljno elemenata za jedanaesterac.

Suljić je u 33. minuti šutirao sa 20 metara, ali lagano to brani Šahinović. Dvije minute kasnije probao je Buljubašić za goste, ali visoko preko gola ide njegov pokušaj.

Do kraja prvog poluvremena Velež je imao još jednu dobru priliku. Vehabović je probao u 41. minuti, ali brani Šahinović.

Tražili su i domaći penal zbog igranja rukom u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, ali Petrović je ponovo odmahnuo rukama.

Prvu priliku na otvaranju drugog poluvremena imao je danas najbolji igrač susreta Ante Oreč koji je šutirao sa trideset metara, ali brani Šahinović.

Oglasi

Velež je do vodstva stigao u 65. minuti. Šturm je centrirao, lopta se odbila od jednog igrača Sarajeva, a sve je sjajno pratio Vehabović koji pogađa glavom sa pet metara.

Igrači Veleža slave pogodak Vehabovića koji je na kraju odlučio derbi protiv FK Sarajevo. FOTO:A.Čaušević

Zatresla se mreža Veleža u 79. minuti, ali je Kyeremeh bio u nedozvoljenoj poziciji i gol je poništen.

Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata i domaći tim je slavio pobjedu na ovom susretu.

FK Velež - FK Sarajevo 1:0

VELEŽ: Hadžikić, Oreč, Halilović, Hrkač, Suljić, Peco, Šikalo, Haskić, Šturm, Vehabović i De Oliveira.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SARAJEVO: Šahinović, Čataković, Penaranda, Hasić, Julardžija, Beganović, Radović, Aničić, Đuričković, Buljubašić i Mustafić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Od Svinja smo neki dan napravili čvarke, Lavoraše smo sad baš isqarali, sa pola ekipe, naprijed Rođeni sad na mrtvu Šugavicu
4 17
Partija
Bravo Velež...
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi