Aston Villa ruši sve pred sobom: Pao je i Arsenal, velikan iz Birminghama u borbi za titulu prvaka
Foto - EPA

Fenomenalan meč na Villa Parku

Aston Villa ruši sve pred sobom: Pao je i Arsenal, velikan iz Birminghama u borbi za titulu prvaka

Midhat Šljivak

Aston Villa ruši sve pred sobom. Tim Unaija Emeryja je u derbiju 16. kola Premier lige savladao Arsenal s 1:0 i legitiman je kandidat za titulu prvaka.

Unai Emery radi vrhunski posao s ekipom Aston Ville. Velikan iz Birminghama igra najbolji fudbal u posljednjih 20-ak godina i u samom su vrhu Premier lige.

Danas je na Villa Parku pao Arsenal. John McGinn je riješio utakmicu pogotkom u sedmoj minuti susreta na asistenciju Leona Baileyja, a prilika je itekako bilo.

Arsenal se ispromašivao u prvom poluvremenut. Čuda je među stativama radio Emiliano Martinez i sačuvao je mrežu netaknutom.

Na odmor se otišlo rezultatom 1:0, a u nastavku su gosti iz Londona činili sve kako bi došli barem do jednog boda. Međutim, nisu do njega uspjeli doći i Villa je upisala još jednu veliku pobjedu.

Oglasi

Velikan iz Birminghama ovom je pobjedom skočio na treće mjesto tabele s 35 bodova. Ispred su samo Liverpool sa 37 i Arsenal s 36 bodova.

Možda je hrabro i rano govoriti, ali Unai Emery Aston Villu vodi u borbu za titulu prvaka, kojeg u Birminghamu odavno sanjaju.

Sedam puta je Villa bila prvak Engleske. Ipak, posljednja titula stigla je još davne 1981. godine kada je ovaj tim bio na vrhuncu slave.

Podsjetimo, Aston Villa je jedan od engleskih klubova koji ima trofej Lige prvaka, a kojeg su osvojili 1982. godine pobjedom od 1:0 nad minhenskim Bayernom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 16. kolo

Aston Villa - Arsenal 1:0

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hadzija123
Kako glup naslov cuj ruxi rusi u tome sto kasapi protivnike a igra nigdje veze samo nabij pa gdje padne.
1 3
SamoZrinjski
Ali iduća im je yebena, lako ti je Cityja,arsenala, man united, Chelsea i dr., ali hajde dobij Zrinjski u Mostaru. Ps: ne zayebavam se.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi