Liverpool nije uspio - Arsenal ostaje lider engleske Premier lige
Remi na Anfieldu.

Neriješeno na kraju

Liverpool nije uspio - Arsenal ostaje lider engleske Premier lige

Eldar Ganibegović

Derbi 18. kola engleske Premier lige na Anfieldu su igrali Liverpool i Arsenal, a krajnji rezultat glasio je 1:1. Gosti sigurno mogu biti zadovoljniji ovom podjelom bodova.

Anfield je šokiran već u 4. minuti. Izveden je jedan slobodan udarac, u gužvi se najbolje snalazi Gabriel i pogađa za 0:1.

VAR je provjeravao da li je bilo ofsajda, potvrdio je da nije i počelo je veliko slavlje gostujućih igrača i navijača.

Već 10 minuta kasnije Liverpool je imao sjajnu šansu. Mohamed Salah je imao čistu situaciju, ali je promašio cijeli gol.

Egipćanin se iskupio u 29. minuti. Lijepo je primio loptu i pogodio desne rašlje gola gostiju za 1:1.

U 35. minuti je Klopp morao reagovati i uvesti Gomeza umjesto povrijeđenog Tsimikasa, a za Arsenal je problem nastao u 45. minuti kada je Havertz dobio žuti karton zbog kojeg će propustiti naredno kolo.

Oglasi

Najbolju šansu u drugom dijelu imao je Liverpool. Trent Alexander-Arnold je u 73. minuti pogodio prečku, da bi 10-ak minuta kasnije na drugoj strani Havertz tražio penal, no nije ga dobio.

Zadovoljniji ovim remijem može biti Arsenal jer ostaje s 40 bodova na vrhu. Po bod manje imaju Aston Villa i Liverpool, dok je 4. Tottenham s 36 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naredno kolo Arsenalu donosi domaći duel protiv West Hama, dok će Liverpool u goste kod Burnleyja.

Premiership, 18. kolo:

Liverpool - Arsenal 1:1 (Salah 29'; Gabriel 4')

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1613662710
Dobra tekma steta ovakvih sudija sto stete imidzu Engleske lige i ne vole Liverpool nikako,pa ih nonstop kradu
3 2
King_Kenny
...opet cist penal iz udzbenika se ne svira za Liverpool u prvom poluvremenu za ono igranje rukom...ne daje se drugi zuti karton igracu Arsenala u drugom poluvremenu jer lopta mu je skliznula preko lopte pri startu,ali kada je noga klizala Jonesu protiv Tottenhama tada to pravilo nije vazilo i dobio je crveni karton...katastrofa od sudjenja iz kola u kolo...
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi