Real osramotio Barcelonu, ali Saudijci su potezom prema Modriću pokazali svoje pravo lice

Španski Superkup pripao Madriđanima

Real osramotio Barcelonu, ali Saudijci su potezom prema Modriću pokazali svoje pravo lice

Admin Čaušević

Real Madrid je po 13. put u klupskoj historiji osvojio Superkup nakon što je sa visokih 4:1 pobijedio Barcelonu i tako pokazao dominaciju nad najvećim rivalom. Susret je obilježio sjajni Vinicius.

Već nakon prvih deset minuta igre Kraljevi su imali dva gola prednosti, a oba puta je zabijao Vinicius poslije sjajnih kontra napada.

Odbrana Barcelone je ispala jako naivna u oba navrata, a Rodrygo i Vinicius su pokazali koliko su eksplozivni igrači.

Prvo je Vinicius zabio u 7. minuti, da bi svega tri minute kasnije isti fudbaler zatresao mrežu Katalonaca na asistenciju Rodryga.

Vratila se Barcelona u igru preko Lewandowskog, ali ispostavilo se da je to bila lažna nada za izabranike Xavija Hernandeza.

Oglasi

Do kraja prvog poluvremena Vinicius je izborio penal kojeg je uspješno pretvorio u gol te je Realu vratio dva gola prednosti.

Sve je bilo gotovo u 64. minuti kada je dobru partiju golom krunisao Rodrygo za 4:1 i potvrdu pobjede.

Do kraja meča Los Blancosi su rutinski odradili posao, a mogli su zabiti još neki gol da su bili pribraniji u završnici pošto je Araujo dobio crveni karton.

Ova utakmica je pokazala da je Real trenutno nekoliko koraka ispred Barcelone te je apsolutni favorit za osvajanje La Lige do kraja sezone.

Luka Modrić je u igru ušao u posljednjih desetak minuta kada je zamijenio Tonija Kroosa, a reakcije sa tribina su bile različite.

Potražite više informacija na temu La Liga:

I dok je Nijemac ispraćen zvižducima, Hrvat je dobio aplauze i na desetine hiljada je skandiralo njegovo ime. 

Inače, za legendarnog Vatrenog je ovo bio čak 24. osvojeni trofej u dresu Real Madrida. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1620593935
Pogledajte samo prosli El Clasico i kakav penal nije sviran na Arauju, a sad je ovo penal za Real.. Smradovi odvratni. Real je jedini klub koji nikad nista bez sudaca nije osvojio.
2 11
kurjak
Zašto puštaju porniće prije ponoći,zašto?
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi