Igranje u Evropi čini svoje: Zrinjski ostvario najveći transfer u historiji kluba

Odličan posao Plemića

Igranje u Evropi čini svoje: Zrinjski ostvario najveći transfer u historiji kluba

Admin Čaušević

Do unazad tri godine prava rijekost su bili izlazni transferi za Zrinjski. I kada bi to bio slučaj uglavnom bi se radilo o minornim iznosima, baš kao što je slučaj kod većine klubova iz Premijer lige BiH.

Teško da je ijedan klub iz BiH napravio takav iskorak na svim poljima u posljednje tri godine kao što je to slučaj za Zrinjskim. Nakon osvojenih trofeja u domaćim takmičenjima stigao je plasman u grupnu fazu Konferencijske lige.

Igranje na velikoj sceni donosi mnoge benefite. Diže klupsku popularnost, garantuje zaradu od UEFA-e te otvara igračima mogućnost da ostvare dobar transfer jer su zapaženiji nego inače.

Koliko Zrinjski nije imao sreće da završi u grupi sa AZ Alkmaarom i Aston Villom, toliko i jeste pošto su njihove utakmice gledali brojni skauti te su pojedini njihovi igrači završili pod lupom.

Prvi koji je uspio ostvariti upećatljiv transfer je Stipe Radić. Svega šest mjeseci u Mostaru i nekoliko odličnih nastupa mu je bilo dovoljno da ponovo napusti Balkan.

Oglasi

Ovaj 23-godišnjak karijeru nastavlja u danskom Viborgu. Službene potvrde da je posao završen stigle su u utorak u popodnevnim satima.

Za 550.000 eura Radić je napustio Zrinjski što je iz finanskog ugla gledanja najveći izlazni transfer u historiji Plemića. O svemu je pisao i čuveni transfer guru Fabrizio Romano.

Stipe Radić
Stipe Radić HŠK Zrinjski HŠK Zrinjski Pozicija: DF

Statistika

14 nastupa
13 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Zrinjski će novac podijeliti sa Radićevim prethodnim klubom, Fortunom Sittard te će aktuelnom prvaku BiH pripasti cifra između 250.000 i 300.000 eura.

Plasman Zrinjskog u Konferencijsku ligu te transfer Radića su najbolji primjer i ostalim klubovima iz BiH koliko je zapravo važno igrati na velikoj sceni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prethodnih godina su također poslije zapaženih igara u kvalifikacijama za Evropu inostrane transfer iz Zrinjskog ostvarili još Igor Savić (u međuvremenu se vratio) i Ivan Bašić (Orenburg).

Mostarci u svojim redovima svakako imaju još niz zanimljivih igrača za inostrane klubove, ali teško je vjerovati da će ove zime bilo kod od njih napustiti klub.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Frane
Ivan Bašić je otišao za veće novce.
3 2
Drakula
Jos pure da bi stigli 3 najveca transfera Sarajeva. Gojko Cimirot 1.7m,Dal 1.2m Mujakic 1.2m. Vidi se napredak kod seoske ekipice kojoj navijaci navijaju za hajduk i dinamo
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti