A Mbappe neka i dalje čeka: Real je postigao dogovor i ima veliko pojačanje za ljeto?!
Ancelotti s osmijehom na licu - nova zvijezda dolazi u njegov tim. (Foto: EPA)

Čeka se zvanična potvrda

A Mbappe neka i dalje čeka: Real je postigao dogovor i ima veliko pojačanje za ljeto?!

Edmir Škorić

Prema posljednjim informacijama iz Španije, Real Madrid je osigurao veliki transfer na kraju sezone, pošto je postignut dogovor sa igračem i, navodno, djelimično sa njegovim klubom, ali vjeruje se da će ubrzo sve biti i zvanično.

Opće je poznato da se Real mjesecima bori za Alphonsa Daviesa, koji se uz Kyliana Mbappea smatrao glavnom transfernom metom za ljeto.

Kraljevi su svim silama pokušavali da dovođenjem Kanađanina pojačaju poziciju lijevog beka, a čini se da su sada uspjeli u tome. Nema još zvanične potvrde, no stvari su na korak od realizacije.

Davies je odugovlačio sa potpisivanjem novog ugovora, a kako mu trentuni ističe u ljeto 2025. godine, Bayernu nije preostalo ništa drugo nego da ga pusti da ode u Madrid.

"Real Madrid je sklopio dogovor s Bayernovim bočnim defanzivcem", tvrdi španski Relevo. Dodaje se kako su igrači Reala već saznali za to i kako uveliko govore o tome da će im se pridružiti jedan od najboljih bekova na svijetu.

Oglasi

Ipak, na Santiago Bernabeuu i dalje imaju određenu dozu opreza i ne žele unaprijed slaviti, pošto je Bayern svakako i dalje u nadi da će se stvari promijeniti i da će u posljednji čas Davies prihvatiti uslove za novi ugovor, ali jasno je svima da je fudbaler odavno odlučio da karijeru nastavi u Realu.

Real je, navodi se, postigao dogovor i sa 23-godišnjakom i ostaje još da se usaglasi visina odštete i način isplate te ostale stavke u transferu.

U Madridu su uvjereni da će imati riješeno pitanje lijevog beka za narednih 10 i više godina i da će dobiti mnogo više od onoga što sada imaju, a to su Ferland Mendy i Fran Garcia. Radi se o kvalitetnim bekovima, no Davies se ipak smatra klasom iznad.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prethodno je objavljeno da je bivi igrač Bayeran i trenutni stoper Real Madrida David Alaba razgovarao s Daviesom kako bi ga pokušao uvjeriti u dolazak i očito je i on imao određeni utjecaj na to.

Navijači Reala već slave dolazak Kanađanina, mada treba sačekati zvaničnu objavu, a budućnost PSG-ovog napadača Kyliana Mbappea i dalje ostaje otvorena i niko trentuno ne zna hoće li francuski superstar doći u Real ili će ipak ostati u Parizu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Kraljevi kraljevski. A katalonska sirotinja nema para molera da plati :-( Koruptivne radnje doveli ih do prosjačkog štapa. Pa im sad kriv Ćavi, otjeraše ga ko kera. Bijedan je to klub sa sumnjivom prošlosti i blijedoj budućnosti...
2 1
Stiže i Mbappe hahahaha miševi u rupice ....slušajte sta vam se govori idioti ....ima ljudi koji nešto brže znaju od ostalih , a nije ko oni navijači bayerna hahahaha glupani
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi