Balta dogovorio posudbu, napušta Koševo

Nije bio u planovima stručnog štaba

Balta dogovorio posudbu, napušta Koševo

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Iako je bio otpisan od stručnog štaba, Ivan Borna Jelić Balta ostao je u FK Sarajevo do kraja polusezone.

Iako je bio otpisan od stručnog štaba, Ivan Borna Jelić Balta ostao je u FK Sarajevo do kraja polusezone.

Balta je imao važeći ugovor, te nije želio raskidati, no nije se našao ni u planovima za drugi dio sezone. Sada je ipak postignut dogovor i defanzivac ima novi klub.

Sa FK Sarajevo je dogovorio posudbu i karijeru će nastaviti u HNL-u.

Radi se o NK Slaven Belupo koji je potvrdio njegov dolazak.

"Ivan Borna Jelić Balta novi je igrač Slaven Belupa. Jelić Balta je 31-godišnji veznjak rođen u Bjelovaru 17. rujna 1992. godine visok 196 centimetara, a u naš klub stiže na posudbu do siječnja 2025. iz Sarajeva, uz mogućnost produženja na dodatnih 6 mjeseci.

Oglasi

U svojoj je karijeri, osim za Sarajevo, igrao i za poljsku Wislu, slovenski Koper, ukrajinski Arsenal te Varaždin, Rudeš i Mladosti iz Ždralova. Osim na poziciji veznog igrača, Jelić Balta može igrati i na poziciji središnjeg braniča", stoji u objavi NK Slaven Belupo.

Defanzivac je u FK Sarajevo stigao iz Wisle Krakow, no nije se naigrao.

U prvom dijelu sezone upisao je tek jedan nastup, te dva nastupa u Evropi. Sada ima novi klub i krenut će u nove izazove.

Ivan Borna Jelić Balta novi je igrač Slaven Belupa. Jelić Balta je 31-godišnji veznjak rođen u Zagrebu 17. rujna 1992....

Posted by NK Slaven Belupo on Friday, February 16, 2024
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pod ugovorom sa FK Sarajevo je i Mario Vrančić, bivši bh. reprezentativac koji nije u planovima stručnog štaba. Vrančić uredno trenira, ali i ima sjajna primanja, pa mu se baš i ne žuri.

Podsjetimo, FK Sarajevo drugi dio sezone otvara u nedjelju domaćim susretom sa NK Široki Brijeg. Bordo momci su prethodno prošli FK Sloboda u Kupu BiH, dok će u četvrtfinalu igrati protiv FK Borac Banja Luka.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salkan
Nek je zato Mustafić u planovima
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi