FK Velež prodao Brunu Oliveiru u Južnu Koreju, pronađena zamjena
Nakon samo pola sezone, Velež će zaraditi na prodaji Bruna Oliveire.

Napušta Mostar

FK Velež prodao Brunu Oliveiru u Južnu Koreju, pronađena zamjena · Saznajemo

Eldar Ganibegović

Kako SportSport saznaje, Bruno Oliveira je svoju posljednju utakmicu za Velež igrao u petak protiv Sloge. Mostarski klub ga prodaje u Južnu Koreju.

Brazilski stoper Bruno Oliveira je ljetos stigao u Velež iz Širokog Brijega kao slobodan igrač. 

Vrlo brzo se nametnuo stručnom štabu, pa ne čudi što je na adresu Veleža stigla ponuda iz Južne Koreje. 

Iako finansijski povoljna Rođeni je u prvi tren nisu prihvatili, odnosno tek kada su pronašli zamjenu na njegovoj poziciji, svjesni da u BiH samoodrživost klubova zavisi u mnogome od izlaznih transfera, odlučili su je prihvatiti. Da se transfer ozvaniči kako neslužbeno saznajemo, preostalo je da Brazilac uspješno prođe liječničke preglede. 

Upravo o tome su često govorili čelnicima kluba. Rezultat, infrastruktura i samoodrživost su stvari na koje će obraćati pažnju, a ako se po jutru dan poznaje, može se reći da su na dobrom putu. 

Podsjetimo, Bruno Oliveira je prije nekoliko dana protiv Sloge dobio žuti karton zbog kojeg je izgubio pravo nastupa u 20. kolu protiv Borca, no kako stvari stoje više ga nikako nećemo gledati u dresu Rođenih.

Oglasi

Bruno Oliveira
Bruno Oliveira FK Velež FK Velež Pozicija: DF

Statistika

12 nastupa
10 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Bruno Oliveira je u Bosnu i Hercegovinu stigao 2021. godine kada ga je Široki Brijeg doveo iz Sao Joseensea.

Ranije je još igrao za EC Lemense, Brasiliense, Central, Sao Paulo-RS i Portuguesu, sve u rodnom Brazilu.

Velež već sredio zamjenu

Inače, SportSport saznaje kako je mostarski tim već riješio i zamjenu na njegovoj poziciji, pa će trener Dean Klafurić imati drugog stopera na raspolaganju.

Ime defanzivca koji će doći i dalje se krije, no uskoro će sve biti zvanično i u Veležu očekujemo novo ime nakon odlaska Oliveire.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež je treći na tabeli s 34 boda, a osim toga se plasirao i u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine gdje se sastaje sa Širokim Brijegom. 

Borbu za Evropu kroz ligu, te osvajanje Kupa, Rođeni će nastaviti bez Oliveire, ali s nekim drugim stoperom na dispoziciji.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lesina
Zašto ne okacite kako Velez ostavlja svlačionice iza sebe?? Sramota kako ovaj portal favorizuje sve iz federacije
2 6
Velezmostar32
Ako si isic vraca onda prva greska kevelja. Kakav crni isic niste normalni Bruno je bio top igrac da bi se zamijenili sa isicem. Uzas
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti