Ludnica na Mestalli - VAR poništio dosuđeni penal za Valenciju u 92. minuti i spasio Real Madrid
FOTO: EPA

Na kraju po jedan bod i jednim i drugim

Ludnica na Mestalli - VAR poništio dosuđeni penal za Valenciju u 92. minuti i spasio Real Madrid

Esmer Oštraković

Sjajnu utakmicu u okviru 27. kola Primere odigrali su Valencia i Real Madrid, a na kraju utakmice pobjednika nije bilo. Susret je završen remijem, a konačan rezultat bio je 2:2.

Praktično do 27. minute se nije desilo ništa ozbiljno niti pred jednim golom, a onda domaća ekipa dolazi do prednosti od 1:0.

Vinicius Junior je izgubio loptu, a u nastavku akcije Duro je imao dosta sreće, te je postigao gol za vodstvo svoje ekipe na ovoj utakmici.

Nisu se gosti uspjeli oporaviti od prvog gola, a već je uslijedio i drugi gol u njihovoj mreži i to samo tri minute kasnije.

Jedan od igrača Real Madrida htio je loptu vratiti svom golmanu, ali sve je sjajno pratio Yaremchuk, te je presjekao to dodavanje i postigao gol.

Ipak, u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena i to u petoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela utakmice gosti stižu do gola. Vinicius Junior je matirao domaćeg golmana.

Oglasi

Bellingham je u 55. minuti primio loptu i imao je čistu situaciju oči u oči sa domaćim golmanom. Kao pobjednik iz ovog duela izašao je Mamardashvili, golman Valencije.

Valencija je imala dobru priliku u 61. minuti. Diego Lopez je šutirao, ali sjajnu odbranu upisao je Andry Lunin.

Vinicius Junior svojim drugim golom u 76. minuti donio je poravnanje Real Madridu koji je tada krenuo po preokret, ali do njega nije uspio doći.

Zanimljivo je da je Valenciji dosuđen penal u 92. minuti, ali nakon što je sudija nekoliko minuta gledao snimak, te nakon konsultacija sa VAR sobom, penal je poništen.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon ovog remija Real Madrid ostao je na prvom mjestu sa 66 bodova, ali Girona i Barcelona imaju priliku da pobjedama smanje zaostatak za liderom.

Sa druge strane ekipa Valencije nalazi se na 9. mjestu sa 37 osvojenih bodova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Cirkus se nastavlja. Sudije iznenadiše dva gola Valencie, ali su iskontrolisali im penal u 93.minuti. Ništa novo, suđenje po dogovoru Tebasa i Florentina, samo laganini. A penal jednostavan i jasan. Kakva gluma, kakav cirkus. Pa zar se mogu gurati u ovolikoj mjeri i ovako ofirno?
1 9
FudbalskiGenije
Koji smijeh, 10 izmjena, 5 minuta lezi frajer i produzi 7 minuta. Od tih 7 minuta 4 minuta se **** oko nepostojeceg penala. I onda svira kraj kad lik daje go za 2-3. Nevjerovatno.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi