Glupost Ilieva skupo koštala Sarajevo, Hiroš pogodio s 35 metara!

Željezničar vodi

Glupost Ilieva skupo koštala Sarajevo, Hiroš pogodio s 35 metara!

Edmir Škorić, foto: T. Hebib

Fudbalski klub Željezničar poveo je protiv gradskog rivala nakon samo 12 minuta igre.

Vječtii derbi je počeo u 18:45 sati, a na Grbavici su domaći počeli da se raduju veoma rano.

Dosuđen je slobodni udarac za domaće, a Nedim Hiroš je sa oko 35 metara potegao i pogodio.

Mnogi su možda očekivali njegov centaršut, ali on je iznenadio sve, a naročito golmana Sarajeva Ilieva na čiju dušu ide ovaj pogodak.

Mogli su domaći brzo udvostručiti prednost. U 16. minuti Penaranda pravi grešku i upošljava Amoaha, ovaj šutira s 12 metara, ali je u posljednji čas izblokiran.

Utakmica je posebno važna za Željezničar koji se nalazi u opasnoj zoni i ako ostvari pobjedu, preskočit će tri rivala na tabeli.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S druge strane, Sarajevo bi porazom ostalo na četvrtom mjestu i čini se da će i plasman u Evropu biti težak izazov.

Napomenimo da gosti odlukom MUP-a Kantona Sarajevo nemaju podršku. Ova odluka je donesena nakon nereda koje su gosti izazvali tokom dana.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Juka1987
Nije glupost nego namjesteno ascare kao sto se i znalo
1 3
Shaba
Smijesno izgledamo. Bez zara, zelje i volje. Jedino ko se bori, Radovic i Andjusic. Matanovic se nije sastavio s loptom,ne samo danas, nego otkako je doso. Ne mozemo lopte iznijet, da uvezemo tri pasa. Ja fkt nez sta radi ovaj Rozman. Nit su igraci motivisani, nit imamo neku trku, nit taktiku, 0 bodova. Penaranda glumi Neymara, frajer nije dobar u glavu, gol sansu im napravi. Fkt sam se nado da je ovaj Rozman ozb trener, al kako koja tekma sve gore izgledamo.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi