Grci osjetili svu moć Jakirovićevog Dinama - Modri kao da se tek zahuktavaju!
Bruno Petković s dva gola razveselio Maksimir. Foto: Damir Krajac / CROPIX

Konferencijska liga

Grci osjetili svu moć Jakirovićevog Dinama - Modri kao da se tek zahuktavaju!

Edmir Škorić

Fudbaleri zagrebačkog Dinama odradili su sjajan posao večeras na Maksimiru i s 2:0 savladali PAOK u prvoj utakmici osmine finala Konferencijske lige.

Dinamo se ne šali. Nakon prolaska grupne faze, u šesnaestini finala izbacio je favorizivani Betis, a sada je na dobrom putu da se plasira i u četvrtfinale. Istina, ima još da se igra (najmanje) 90 minuta, ali pitanje je hoće li Grci smoći snage da preokrenu rezultat u Solunu u revanšu.

Junak Dinama bio je Bruno Petković, koji je postigao oba gola. Mogao je Dinamo da povede već u petoj minuti, ali je Hoxhi lopta otišla preko noge nakon što se našao iskosa s lijeve strane sam na nekoliko metara od gola gostiju.

PAOK je dominirao u posjedu, a u 24. minuti je Dinamo mogao iz jedne polukontre da povede. Talentovani bh. fudbaler Petar Sučić (20), koji je dobio poziv u U21 reprezentaciju BiH, sjajno je poslao loptu s centra za Baturinu, no ovaj nakon velikog trka loše šutirao i sa 20 metara pucao kraj gola.

Živković je na drugoj strani uzvratio udarcem glavom, ali je i on bio neprecizan. U 36. minuti Baturina je tukao, no novopečeni hrvatski reprezentativac i golman PAOK-a Dominik Kotarski mu je odbranio udarac.

Oglasi

I onda u 37. minuti Petković koristi veliku grešku gostujućeg defanzivca Jonnyja, oduzeo mu loptu i krenuo prema golu PAOK-a. Njegov udarac brani Kotarski, ali iz drugog pokušaja Petković je siguran i moglo je početi slavlje na Maksimiru.

U nastavku je Dinamo došao do još jednog gola. Igrala se 71. minuta kad je Baturina podvalio loptu u kazneni prostor, a Petković je plasirao preko Kotarskog u mrežu.

U 75. minuti rezervista Vidović u šansi, Kotarski je odbranio. Do kraja utakmice Dinamo je sačuvao prednost i ostvario veliku pobjedu uoči revanša.

Osim ove, odigrane su večeras od 21h još tri utakmice osmine finala Konferencijske lige. Sjajan meč Maccabi Haife i Fiorentine je završen rezultatom 3:4, Fener je slavio u Belgiji s 3:0, dok je bez golova okončan duel Servettea našeg Miroslava Stevanovića i Viktorije Plzen. Stevanović je ušao na poluvremenu kod domaćih.

Dinamo - PAOK 2:0 (Petković 37, 71)

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Dinamo: Nevistić - Ristovski, Bernauer, Theophile-Catherine, Perković - Sučić, Mišić - Špikić, Baturina, Hoxha - Petković

PAOK: Kotarski - Jonny, Kedziora, Koulierakis, Baba - Ozdoev, Meite - Živković, Konstantelias, Taison, Brandon

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Frane
Plemić Sučić najbolji večeras, budućnost HR repke
2 0
lalinjo
Samo ti Dinamo šampione....bravo dečki,bravo Jakire,ajmooooooo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi