Petar Sučić odbio poziv reprezentacije BiH - Odabrao je Hrvatsku!
Petar Sučić još je jedan izdajnik reprezentacije BiH - Igrao za mlađe selekcije, pa kada su komšije pokucale, BiH se zaboravlja.

Fudbaler GNK Dinamo

Petar Sučić odbio poziv reprezentacije BiH - Odabrao je Hrvatsku! · Ekskluzivno

E. Ganibegović

Selektor U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine, Igor Janković, jučer je objavio spisak fudbalera za utakmicu sa Slovenijom. Na njemu je i ime Petra Sučića, ali on se očito neće pojaviti na okupljanju. 

Kako saznaje SportSport, fudbaler GNK Dinamo Zagreb odbio je odazvati se na okupljanje mladoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Tako je on samo još jedan u nizu fudbalera koji su napustili Bosnu i Hercegovinu čim su dobili priliku da igraju pod grbom komšija.

Podsjetimo, Sučić je 16 puta nosio dres juniorske i osam puta dres mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, a sada je izbor pao na Hrvatsku.

Mladi veznjak rođen je u Livnu 2003. godine, a fudbal je počeo igrati u Iskri iz koje u U17 kategoriji prelazi u Zrinjski.

Kupuje ga 2022. godine Dinamo, bio je opet na posudbi u Zrinjskom, a od ove sezone igra standardno u dresu Modrih upisao je već 29 nastupa.

Oglasi

Nije ovo ništa novo za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Od njenog postanka do danas većina iole kvalitetnih Srba i Hrvata (čast izuzecima) odabere komšije čim dobije priliku, dok im je Bosna i Hercegovina rezervna opcija.

Slovenija - BiH 22. marta

Mlada reprezentacija naše zemlje će igrati u gostima protiv Slovenije 22. marta utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje je inače na rasporedu 2025. godine.

Utakmica će biti odigrana u Murskoj Soboti na stadionu "Fazanerija", a Janković je danas objavio spisak igrača za ovaj okršaj.

Poziv u mladu reprezentaciju BiH za meč protiv Slovenije dobili su: Muhamed Šahinović (RKS Rakow), Nikola Milićević (Stupčanica), Tarik Muharemović (Juventus), Nermin Mujkić (Sloboda), Savo Šušić (Borac), Mladen Cvjetinović (Ingolstadt), Filip Račić (GOŠK), Harun Hadžibeganović (Sloboda), Filip Ilić (Nuremberg), Nail Omerović (Osijek), Milorad Stajić (Radnički Niš), Matej Šakota (Slaven Belupo), Madžid Šošić (Radomlje), Eldar Mehmedović (Sarajevo), Petar Sučić (Dinamo Zagreb), David Vuković (Borac), Luka Božičković (Sloga Doboj), Vinko Rozić (Posušje), Enver Kulašin (Borac), Admir Bristrić (Olimpija), Aleksej Golijanin (BFC Daugavpils), Franko Sabljić (Zrinjski).

Top Komentari

Ham0
Pogino dabogda
3 7
Sarajevobombarder
Jos jedan dokaz da su Hrvati ustvari dijaspora u BiH
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi