Zadovoljni Jagodić sipao hvalospjeve, nije zaobišao ni sudije: "Uvijek ću to reći"
Foto: K. Dedić

Sloga pobijedila Široki Brijeg

Zadovoljni Jagodić sipao hvalospjeve, nije zaobišao ni sudije: "Uvijek ću to reći"

Admin Čaušević

Sloga Meridian je u igri za izlazak u Evropu. Postalo je to jasno nakon što su Dobojlije u Čitluk za minimalnih 0:1 pobijedile Široki Brijeg. Presudio je gol Vidića iz drugog poluvremena.

Vlado Jagodić je u prvoj reakciji sasvim očekivano bio prezadovoljan izdanjem svog tima, a zanimljivo da je pohvalio i službena lica na čelu sa Draganom Petrovićem iz Banja Luke.

"Treba pohvaliti igrače obje ekipe, bila bi ljepša utakmica da nije padala kiša, došli smo s ciljem da nešto uradimo, većina je smatrala da smo hendikepirani, ali sam bio siguran da će mladi momci dati sve od sebe", rekao je iskusni stručnjak za Arenu Sport te nastavio:

"Široki je nezgodna ekipa zato nam je ova ekipa vrjednija, a i psihološki mi mnogo znači. Velike čestitke igračima, pohvale svima, nije to kurtoazija, svi akteri su bili na nivou, pohvale i službenim licima, to ću uvijek reći."

"Pokazali smo da postoji peta ekipa koja se borit iza kraja, okrećemo se Posušju i utakmici godini, bit će teško, ali ova pobjeda treba dati impuls igračima."

Oglasi

S ovom pobjedom Dobojlije su se izjednačile na tabeli sa četvrtoplasiranim Sarajevom koje treba odigrati meč protiv Igmana

Sloga će već u utorak igrati protiv Posušja te će u revanš meču četvrtfinala trebati nadoknaditi zaostatak od 3:2 iz prvog meča.

Sa druge strane, trener Širokog Brijega Dino Skender je kazao da su njegovi igrači pokušali sve, ali se nije dalo.

"Nismo bili pravi, moram čestitati Slogi na pobjedi, imali smo svojih šansi, u prvom dijelu to nismo uspjeli, u drugom djelu smo preuzeli rizika", rekao je Skender te nastavio:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sve smo napravili da dođemo u što više dobrih situacija, na kraju lopta nije htjela u gol, previše nam je traga ostavila utakmica protiv Veleža, idemo dalje."

Naredni susret za Široki je revanš četvrtfinala Kupa protiv Veleža, Širokobriježani iz prvog meča brane rezultati 2:1.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gogs
Kad igrate sa Borcem slutim novu kolektivnu prehladu ekipe
2 0
SamoSiroki
Pa kad naši ne umiju ili ne znaju, nek nas veslaju ko i do sada i dovode svoje suce sa, sobom..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti