Ovo je Bosanac kojem Srbi i Hrvati vjeruju kao ocu: U javnosti ga nema, u sjeni čini čuda, a sada...
Mela Kodro u društvu hrvatskog napadača Roka Baturine nakon transfera u Racing

Veliki posao na ljeto?

Ovo je Bosanac kojem Srbi i Hrvati vjeruju kao ocu: U javnosti ga nema, u sjeni čini čuda, a sada...

Admin Čaušević

Svaki mladi fudbaler kada počinje seniorsku karijeru mora donijeti vrlo važnu odluku. Ko će ga zastupati tokom pregovora? Nekad su to roditelji, a mnogo češće menadžeri. U modrnom fudbalu uspjeh nekog fudbalera mnogo više zavisi od sposobnosti njegovog agenta nego od samog fudbalera.

Sa područja Balkana dolazi niz izuzetno svjetski uspješnih menadžera. Najpoznatiji je svakako Fali Ramadani, dok su i nezaboravni poslovi sada već legendarnog Hrvata, Predrag Naletilić koji je preminuo 2020. godine.

Balkan je ogroman bazen za fudbalske talente i nije čudo zašto brojni menadžeri posebno na oku drže naše područje, među njima je i Bosanac i Hercegovac koji već dvije decenije djeluje iz Španije.

Menaf Kodro, odnosno Mela kako ga zovu Španci, je brat Mehe Kodre i osoba kojoj brojni fudbaleri sa "ex-yu" prostora vjeruju kao rođenom ocu. U javnosti se pojavljuje rijetko, a u sjeni završava odlične poslove.

Posljednji put se njegovo ime se spomenulo u januaru kada je "asistirao" u transferu Stipe Biku u Real Valladolid gdje je došao na posudbu iz LAFC.

Oglasi

Brojni su fudbaleri koji samo po dobrom pamte Melu. U posebnom sjećanju je ostao Srđanu Babiću, Banjalučaninu koji je odabrao reprezentaciju Srbije.

Bilo je to kada je Babić kao 19-godišnjak stigao Vojvodine u Real Sociedad, a na početku borakva u San Sebastianu, Kodro se pobrinuo da mu ništa ne fali.

Zahvalan Kodri za na neki način povratak u fudbalski život treba biti i Roko Baturina koji ga je nakon teškog perioda u Ferencvarošu uspio dovesti u Racing Santander.

Kodro se brine i za karijeru Marka Dmitrovića, srbijanskog golmana koji je trenutno član Seville. Također vodi brigu i o d Domagoju Bradariću, lijevom beku iz Hrvatske koji kuca na vrata Vatreniih i nameče se Zlatku Daliću.

Upavo bosanski menadžer sa španskim pasošem ima najveće zasluge zašto je na Poljud 2019. godine stiglo 6.5 miliona od Lillea za Bradarićev igrački karton.

Oglasi

Kada je Meho Kodro iz Veleža otišao u Španiju, ubrzo je za njim stigao i Mela te je izgradio zaista odličnu reputaciju u Španiji i nije čudo što mu vjeruju brojni fudbaleri sa ex-yu područja.

Od fudbaler sa bh. pasošem tu su Kenan Kodro, što i nije očekivano, zatim Miroslav Stevanović, Benjamin Tatar i Hrvoje Miličević.

Na ljeto najveći posao do sada?

Inače, Kodrina agencija koju čini još nekoliko agenata zastupa i nekoliko trenera, najzvučnije ime od svih je svakako Xabi Alonso.

Alonso je ove sezone uradio fantastičan posao na klupi Bayer Leverkusena i na stolu ima ponude od najkrupnijih fudbalskih riba kao što su Bayern i Liverpool.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na ljeto slijede sigurno mukotrpni i ozbiljni pregovori po pitanju Alonsove budućnosti, a jednu od ključnih uloga bi mogao imati upravo Kodro zajedno sa svojim saradnicima.

Top Komentari

Hanibal
Pitanje novinarske pismenosti ili bjezanje od stvarnosti ili negiranja Ustava BiH ili zabijanja lica u tude guzice (ulizivanje) jeste: Zasto naslov nije: Ovo je Bosnjak kojem Srbi i Hrvati xxxx
1 1
Geneve
Valjda glupko se kaže “ sto i nije neočekivano “ al’ glup si ti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi