Osvajač Zlatne lopte živi na selu i vozi starog Fiata, kćerka otkrila bolnu istinu: "Uništen je..."

Daleko od očiju javnosti, vodi miran i povučen život

Osvajač Zlatne lopte živi na selu i vozi starog Fiata, kćerka otkrila bolnu istinu: "Uništen je..."

A. Čaušević

Glamur i slava ga nikad nisu zanimali. Iako je bio najbolji igrač svijeta nikad se nije izdizao u visine. Ostao je skroman i pribran. Danas, u šestoj deciniji života živi daleko od očiju javnosti, fokusiran na sebe i na svoju porodicu. 

Ne postoji ljubitelj fudbala koji nije čuo za Roberta Baggia. Jedinog Italijana koji je igrao za Juventus, Milan i Inter, a da ga navijači najvećih klubova sa Apenina nisu zamrzili.

Briljirao je 90-i godina prošlog vijeka. U to vrijeme je osvojio i Zlatnu loptu. Na neki način obilježio ga je penal u finalu Svjetskog prvenstva 1994. kada su Azzurri izgubili od Brazila.

Prepoznatljiv po dugom repiću bio je istinski mađioničar s loptom, međutim brojne povrede koljena su ga unazadile. Od fudbala se oprostio 2004. godine nakon što je postao istinska ikona igrajući za Bresciju.

Baggio je igrao za reprezentaciju svijeta na Koševu 2000. godine protiv Bosne i Hercegovine

Kada je u pitanju njegov sportski dio karijere. Napravio je neoprostivi grijeh. Otišao je iz Fiorentine u Juventus. Postao je omražen u gradu Leonarda da Vincija, ali s vremenom je ta mržnja izblijedila te mu je na kraju ipak oprošteno.

Danas Il Divine Codino živi na selu, vozi starog Fiata Pandu i ne zanima ga previše šta se dešava u urbanom dijelu svijeta, a to se posebno odnosi na fudbal.

Oglasi

Pomalo srceparajuću priču o njemu je ispričala njegova kćerka Valentina koja je za svog oca rekla da je praktično uništen zbog ozbiljnih problema sa koljenima.

Valentina Baggio je za svog oca rekla da je praktično uništen i da svaki nagli pokret bi za njega značio i odlazak na operaciju.

"Otkako je prestao igrati za nas više nije nedjelja. I ne znam što bih dala da ga vidim još 90 minuta, ali bez bolova u koljenima", počela je Valentina te nastavila:

Ožiljci na Baggiovim koljenima iz igračkih dana

"Nedostaje mi uzbuđenje kad ga vidim kako trči prema golu, dribla, usporava i onda... gol! Kakva radost sa svakim postignutim golom. Vrištali smo kao ludi."

Oglasi

"Nije igrao od odlaska u penziju. Čak i kad igra s nama u vrtu, odustane na drugi dribling. Ima jake bolove u leđima i boji se da se opet ne povrijedi.

"Jedna od stvari zbog kojih stvarno patim je vidjeti ga uništenog sa 57 godina. 'Tata, idemo na operaciju', rekla sam mu kao dijete. 'Dat ću ti svoja koljena, meni ne trebaju.'

"Rekao mi je da prestanem, ali stvarno bih mu ih dala", završila je Valentina koja je jedna troje Baggiove djece. Tu su još sinovi Leonardo i Mattia.

Upravo je Valentina "krivac" zašto je Baggio nedavno otvorio i Instagram profil nakon što su se na toj društvenoj mreži objavile brojni lažni profili legendarnog fudbalera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prva objava koju je ostavio dovoljno govori o trenutnom životu čuvenog Italijana. Vozi starog Fiata Pandu te uživa u tišini šumskog krajolika.

Inače, Baggio se oženio još 1989. godine za Andreinu Fabbi. Ostao joj je vjeran i nikad nije završio žutoj štampi zbog skandala kao što je to bio slučaj sa brojnim fudbalskim zvijezdama.

Top Komentari

Taceoni
Jednom gospodin uvjek gospodin?
1 0
Starigrad01
Gošpar se ne postaje gošpar se rodi.Roberto Legenda
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi