Florentino Perez je glavnom skautu otkrio ime novog velikog pojačanja: "Dovest ćemo najboljeg"

Nakon Mbappea

Florentino Perez je glavnom skautu otkrio ime novog velikog pojačanja: "Dovest ćemo najboljeg"

E. Škorić

Presdjednik madridskog Reala, Florentino Perez, ima jasan plan kada su u pitanju budući transferi kraljevske ekipe.

Sve je sada u znaku Kyliana Mbappea i gotovo je sigurno da će Francuz biti naredno i najveće ljetno pojačanje Reala. 25-godišnjak je upravi PSG-a ranije ove godine najavio odlazak na kraju sezone i sada se samo čeka potvrda njegovog prelaska u redove najtrofejnije evropske ekipe.

Real Madrid želi da završi potpis Mbappea, ali neće stati na njemu. Florentino ima na umu da potpiše "najboljeg" i to nije nikakva tajna.

Perez nastavlja da radi na potpisima za sljedeću sezonu . Dok se igrači fokusiraju na odlučujuću dionicu sezone, kada se igraju važni mečevi, čelnici kluba u svojim uredima rješavaju razna pitanja i dogovaraju potpise koji bi mogli odrediti budućnost kluba.

Mbappe je možda i najveće moguće pojačanje Reala u ovom trenutku, no ne i jedino. Nakon Mbappea, Florentino je ambiciozan i želi potpisati "najboljeg". Navodno je to rekao Juniju Calafatu, čovjeku koji stoji iza Realovih velikih potpisa iz Južne Amerike, posebno Brazia. Još 2017. se Calafat susreo sa tada 16-godipnji Viniciusom kako bi obezbijedio "dolazak novog Messija".

Oglasi

Calafat je više od deset puta putovao u Brazil kako bi se sastao s Viniciusom i uvjerio ga da potpiše za Los Blancos prije Barcelone, koja je također bila zainteresovana za tinejdžera. Njih dvoje uspostavili su vezu koja traje do danas – dobri su prijatelji.

Calfat je također bio zadužen za potpise Edera Militaa i Rodryga, koji su poput Viniciusa postali ključni igrači Reala. Stoga je Calafat Perezov čovjek od povjerenja i naravno otkriva mu svoje tajne.

Realov je skaut od 2013. godine, a dvije godine kasnije dobio je status "glavnog skauta u Realu" i to je i danas dan. Španski mediji tvrde da mu je Floretnino poručio da će raditi na dovođenju Jamala Musiale iz Bayerna.

Bayernov veznjak nastavlja nizati sjajne partije, a činjenica da još uvijek ne želi obnoviti ugovor čini ga jasnom metom. Ali oni su također vrlo pažljivi prema Florianu Wirtzu. On je motor i mozak Bayer Leverkusena. Xabi Alonso izvlači ono najbolje iz nejga, a šuška se da bi talentovani Nijemac mogao zajedno s Alonsom doći u Madrid.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Florentino je rekao Calafatu da će potpisati "najboljeg od njih dvojice", te ga je zamolio da bude pažljiv prema obojici, budući da trenutno žele ostaviti sve scenarije otvorenima.

Kako god, koga god Real odabere i dovede, nema nikakve sumnje da će biti pun pogodak. Uzimajući u obzir i potencijalni dolazak i Mbappea i Alphonsa Daviesa, Real zaista sprema da formira nove Galaktikose.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiGenije
Wirtz za 2 klase bolji od Musiale..
1 1
Joe17
Ne znam da li ke bolji za dvije klase, al i ja mislim da je bolji, djeluje mi mnogo zreliji na terenu, vise mi timski igrac, a Musiala imam osjecaj da vecinski sam zeli tj previse dribla.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi