Anketa: Ko treba biti novi selektor reprezentacije BiH?
Fudbalska reprezentacija BiH traži novog šefa struke

Miloševiću je istekao mandat

Anketa: Ko treba biti novi selektor reprezentacije BiH?

A. Čaušević

Fudbalska vlada BiH je pred novom velikom odlukom u kratkom vremenskom periodu. Opet će biti biran novi, a možda i stari selektor. U kombinacijama je nekoliko imena, a sve bi trebalo biti poznato do početka maja.

Na nekoliko minuta je bila Bosna i Hercegovina od plasmana u finale baraža za Evropsko prvenstvo. Savo Milošević je odlično pripremio meč sa Ukrajincima, ali njegovim izabranicima falilo discipline što je na kraju popularne Zmajeve i koštalo poraza.

Bilo kako bilo, porazom od Ukrajine istekao je mandat i Miloševiću pa Bosna i Hercegovina traga za novim selektorom što je postala uobičajna pojava nakon kraja svakog kvalifikacionog ciklusa posljednjih osam godina.

Neće biti iznenađenje ukoliko se na kraju i produži mandat Miloševiću, dok je u opticaju svakako još niz imena koje na neki način prizivaju i navijači.

Sergej Barbarez je konstantno u igri, Mersad Selimbegović je radio odlično u njemačkoj Cvajti, dok je i Vedad Ibišević proteklih godina stekao određeno iskustvo u Herthi.

Kako jednu od pcija ne treba isključiti ni mogući angažman Igora Štimca koji se u prošlosti povezivao sa preuzimanjem Zmajeva. Za očekivati da se u narednom periodu pojave i neka druga imena.

Oglasi

Prema trenutnom stanju ime novog ili starog selektora bi trebalo biti poznato do početka maja, odnosno sve će biti gotovo u naredne četiri sedmice što je sasvim dovoljan period.

Možda bi fudbalska vlada trebala razmisliti da novi selektor, ma ko to bio, dobije i četverogodišnji mandat, odnosno priliku da A reprezentaciju vodi u dva kvalifikaciona ciklusa.

Samo u kvalifikacijama za Euro Bosnu i Hercegovinu su vodili Faruk Hadžibegić, Meho Kodro i Milošević. Tri promjene u razmaku od 12 mjeseci su svakako previše.

Za novog selektora 2024. godina može definitivno poslužiti kao idealna prilika da uigra tim za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026 jer Zmajeve čeka niz od osam jako teških utakmica.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U junu su na programu prijateljski dueli sa snažnom Engleskom i Italijom, dok od septembra do novembra slijedi šest mečeva u Ligi nacija protiv Nizozemske, Mađarske i Njemačke.

Top Komentari

Dinamozg
Sve dok imamo ligu koja je namjestena, dok imamo diririgovano suđenje, dok se juniorske utakmice i ostalih kategorija namjestaju, te se pozivi plaćaju u repku plaćaju, gdje se stručni stožer formira po nacionalnom kljucu i možda još nešto što ja ne vidim.......pa kako da imamo zdrav nogomet?
4 0
user1677490484
Zar postoji još neko ko misli da je do selktora, koja komedija. Riba uvijek, ali uvijek smrdi od GLAVE. Sistem odnosno savez nam je truho. Frizuru imamo, a karijes zahvatio svaki zub. Živim za dan kada će Vaha biti selektor, a predsjednik saveza beka živa legenda.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti