Dotučeni predsjednik Hajduka donio vijest koju čeka cijeli Split: "Ni moćno, ni jako, ni gospodski"

Odlazi li Karoglan?

Dotučeni predsjednik Hajduka donio vijest koju čeka cijeli Split: "Ni moćno, ni jako, ni gospodski"

Admin Čaušević

Praktično svi navijači Hajduk su sa nestrpljenjem čekali da svane dan i saznaju odluku o budućnosti Mislava Karoglana nakon što su Splićani u razmaku od pet dana upisali dva poraza od Dinama.

U izjavi za klupsku televiziju Luka Jakobušić je djelovao dotučeno i razočarano svim dešavanjima, kako na terenu tako i na tribinama. Prvi čovjek Hajduka je govorio bez dlake na jeziku.

Kritikovao je Jakobušić igrače i navijače zbog nereda, ali je i otkrio kako je Mislav Karoglan ponudio ostavku od koje neće biti ništa te će biti na klupi Bijeli u ostatku sezone.

"Imamo 100 razloga za opravdanja, ali ona ne trebaju nam. Jer ovo je Hajduk. Promjene se uvijek mogu desiti. Zar bi sad trebali odustati samo zato što je teško?"

"Trener je jutros ponudio ostavku. Ali ne zato što ne vjeruje, nego zato što je častan i zato što je Hajdukovac te osjeća dio odgovornosti.

"Čija je krivica? Onoga ko je prvi, moja je krivica. Niti sam ovo ovako zamišljao, niti sam to htio, međutim to ne znači da ovo ne moram dovesti do kraja."

Oglasi

"Svi zajedno, Uprava, stručni stožer i igrači moramo ovo dovesti do kraja. Znamo da će na kraju sezone biti određenih promjena i treba ih biti, ali o tome ćemo kad sezona završi."

"Sada se trebamo skupiti. Velika je odgovornost na igračima. Ne igramo mi, a igramo."

"I navijači su ušli na teren da im pokažu kako se igra. Igračima je mjesto na terenu, navijačima na tribini, a kada neko ne ispunjava svoje zadatke onda dolazi do preklapanja."

"Koje ne treba opravdavati jer svako mora biti na svome mjestu. Ponavljam, neću dozvoliti da iko bude u strahu i žao mi je svih koji su se osjećali nesigurno na Poljudu."

Oglasi

Jakobušić je poručio da ga je sram zbog svih dešavanja i da u protekla dva derbija nije viđen Hajduk onakav kakvog on želi.

"Nakon sinoć osjećam sve negativne emocije koje može osjećati čovjek koji voli Hajduk. I tugu, i bijes, i razočarenje. Prije tri i pol godine kada smo došli rekao sam da želim moćan, jak i gospodski Hajduk."

"Ovo jučer nije bilo ni moćno, ni jako, ni gospodski. Niti na terenu, a pogotovo ovo kasnije što se događalo na tribinama, a prelilo se na teren i gradske ulice."

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Osjećam sram. Prije svega zbog rezultata, ali još više zbog pristupa i igre u oba derbija, posebno u utakmici odigranoj jučer."

Podsjećanja radi, Hajduk je prvo izgubio od Dinama u prvenstvu, a zatim i u polufinalu Kupa. Oba puta sa po 0:1. Poslije drugog poraza došlo je i do određenih navijačkih nereda.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Džaba vam milioni uloženi u ekipu kad je trener - tanak. Karoglanova jedina kvalifikacija za trenera Hajduka je ta što je dobar sa Livajom...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti