Sve izglednije da na mostarskom derbiju neće biti gostujućih navijača

Zbog sigurnosnih razloga

Sve izglednije da na mostarskom derbiju neće biti gostujućih navijača · Saznajemo

Eldar Ganibegović, foto: Admin Čaušević

Prema posljednjim, istina nezvaničnim informacijama, na narednom mostarskom derbiju koji je na rasporedu za vikend, najvjerovatnije neće biti navijača Veleža, popularnog Red Armyja.

Od 12. do 14. aprila na rasporedu su utakmice 26. kola WWin lige Bosne i Hercegovine. Osim sarajevskog, gledat ćemo i mostarski derbi.

Susret HŠK Zrinjski i FK Velež na rasporedu je 13. aprila od 16 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Dva dana prije utakmice, nezvanične informacije govore da će FK Velež biti bez podrške svojih navijača, Red Armyja.

Neslužbeni izvori za SportSport su potvrdili kako se u ovom trenutku glasno razmišlja o tome da se susret odigra bez prisustva gostujućih navijača, te da je to najbolja opcija, a razlozi su već veoma poznati.

Oglasi

Jasno je da sigurnosna situacija nije najbolja zbog nedavne krađe transparenata od strane Red Armyja, kao i napada Ultrasa u Stocu.

Prethodni mostarski derbi završio je 3:0 u korist Veleža čime su Rođeni prekinuli crnu seriju od 10 utakmica bez pobjede protiv ljutog rivala.

Bilo kakvom pobjedom Velež teško da može ugroziti Zrinjski na drugoj poziciji do kraja sezone, no Rođenima bi trijumf značio mnogo za prestiž u gradu, kao i u borbi za 3. mjesto koje garantuje Evropu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S druge strane, Zrinjski zaostaje sedam bodova za Borcem i nema prava na kiks želi li i razmišljati o odbrani titule.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zaccheroni
NIJE POŠTENO DA SAMO RED ARMY BUDE POD BIJELIM BRIJEGOM. ULTRASI UGAŠENI PA ETO DOK SE NE IZNAĐE NEKO RJEŠENJE BOLJE BEZ GOSTUJUĆIH NAVIJAČA
7 2
C.Banks
Krađa i otimanje nije isto novinaru??? Krađa je hinjavluk kojeg svak normalan mrzi, a ovde je u pitanju gašenje kvazinavijacke grupe kvazikluba koji nikad nisu trebali ni postojati. Da je Jugoslavije nikad se ne bi osnovali ovi fašisstički pokreti
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi