Sergej Barbarez najbliži klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine
Navijačka želja ispunjena - Stižu Sergej Barbarez i Emir Spahić (Foto: AFP)

Legendarni kapiten postaje selektor

Sergej Barbarez najbliži klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine · Udarna vijest

Midhat Šljivak

Legendarni Sergej Barbarez mogao bi postati novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Sergej Barbarez odavno je kandidat za selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine, a želje navijača konačno bi mogle biti ostvarene jer bi legendarni Mostarac mogao sjesti na klupu nacionalnog tima naše zemlje.

Kako saznaje SportSport, predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković obavio je razgovor s Barbarezom u proteklim danima. SportSport saznaje da su preostale sitnice do konačnog dogovora i 52-godišnjak bi mogao postati novi selektor, gdje bi zamijenio Savu Miloševića.

Uz Barbareza bi na klupi naše selekcije, kao njegova desna ruka i najbliži saradnik, bio i još jedan legendarni kapiten Emir Spahić, koji je također izrazio spremnost doći u nacionalni tim.

Zeljković je obavio razgovore i s još nekoliko kandidata. Međutim, Barbarez i Spahić su najbliži klupi i uskoro bi sve trebalo dobiti konačnu potvrdu.

Oglasi

"Pregovara se s više kandidata, ali je tačno da je Sergej Barbarez najbliži mjestu selektora", rekao je za SportSport prvi čovjek FS Bosne i Hercegovine Vico Zeljković.

Barbarezu će selektorsko mjesto biti prvo trenersko iskustvo. Odavno je želja navijača Bosne i Hercegovine i konačno bi legendarni reprezentativac mogao sjesti na užarenu stolicu.

Ibišević i Bajramović u stručnom štabu

Pored Barbareza i Spahića stručni štab fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine bio bi jači za još dvojicu slavnih reprezentativaca. To su Vedad Ibišević i Zlatan Bajramović.

Obojica su nakon okončanja fudbalske karijere ostali u trenerskim vodama. Sada su dobili poziv da budu dio novog tima koji se stvara u reprezentaciji Bosne i Hercegovine i ovakva ponuda se jednostavno ne odbija.

Oglasi

Fudbalski savez tako je odlučio da ispuni dugogodišnje želje navijača reprezentacije. S Barbarezom i Spahićem na čelu, te s Ibiševićem i Bajramovićem u stručnom štabu, trebala bi započeti nova era nacionalnog tima Bosne i Hercegovine.

Ulogu trenera golmana obnašat će Siniša Mrkobrada i Kenan Hasagić i s njima bi se upotpunio planirani stručni štab reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Prethodni period je bio za zaborav. Reprezentacija je postala predmet ismijavanja, publika je okrenula leđa, ali sada je sve spremno za veliki povratak na scenu.

Podsjetimo, u prethodnih nešto više od godinu dana bh. selekciju su vodili Ivaylo Petev, Faruk Hadžibegić, Meho Kodro i Savo Milošević.

Top Komentari

pjanke.sa
Hahaahahaahahaha kako vam Vico svima zabija Ki Tu! Ide 2 reda muslimana 2 reda srba. Sta ce Barbarez trenirati bez iskustva trenerskog ikakvog. Kakav uzas. SAVEZ NAPOLJE!!!!
0 5
user1676232465
Dobar igrač ,svaka čast .Bez trnbrskog iskutva ,anonimus .Plus kockarski mentalitet razmišljanja .Sretno nam svima .
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi