Je li to ta 'bolna' prodaja Barcelone - Kako odbiti 200 miliona eura?
Barcelona dobija ponudu koja se ne može tako lako odbiti (Foto: Instagram)

Yamal prema Parizu

Je li to ta 'bolna' prodaja Barcelone - Kako odbiti 200 miliona eura?

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone će tokom ljeta prodati neke od ključnih igrača svog tima. Zbog finansijske situacije primorani su to napraviti, a već su određeni mediji ranije najavili da će se desiti jedna 'jako bolna' prodaja. To bi mogao biti Lamine Yamal za kojeg će stići ponuda od 200 miliona eura.

Lamine Yamal još nije napunio 17 godina, ali je već ogromna zvijezda u svijetu fudbala. Xavi Hernandez mu je dao šansu u prvom timu Barcelone i nije pogriješio, te je ovaj dečko napravio pravi boom u svijetu fudbala.

Međutim, vjeruje se kako bi talentovani ofanzivac od naredne sezone mogao postati član PSG-a. Iako iz Barce tvrde kako je Lamine budućnost kluba, ponuda koja se sprema je 'bolesna'.

Le Parisien tvrdi da je PSG ozbiljno zagrizao za ovog mladog fudbalera. Žele ga dovesti kao zamjenu za Kyliana Mbappea koji odlazi u Real Madrid.

"Prioritet PSG-a ovog ljeta je potpis Laminea Yamala. Bio bi zamjena za Kyliana Mbappea. Spremni su ponuditi 200 miliona eura Barceloni", navodi Le Perasien.

Oglasi

Prije nekoliko sedmica španski novinar Joan Fontes donio je informaciju o 'bolnoj prodaji' koja se očekuje u Barceloni. Moguće je da će to biti upravo Yamal.

"Bit će bolna prodaja za navijače Barcelone ovog ljeta", najavio je Joan Fontes.

Nakon toga se počelo špekulisati o odlascima Ronalda Arauja i Frenkieja de Jonga. Obojicu želi minhenski Bayern koji navodno nudi 150 miliona eura za obojicu.

Lamine Yamal je s druge strane najavljivan kao projekt kluba. Međutim, 200 miliona eura je cifra koja se teško može odbiti i ako se desi prodaja to bi bio drugi najveći transfer u historiji.

Upravo su Barca i PSG odradili najveći transfer ikad. U ljeto 2017. godine Barca je francuskom šampionu prodala Brazilca Neymara za nevjerovatnih 222 miliona eura.

Oglasi

Klubovi su i prošlog ljeta imali saradnju. Ponovo je jedan igrač Barcelone otišao prema Parizu, a Sveci su za samo 50 miliona eura kupili Ousmanea Dembelea.

16-godišnji Lamine Yamal je ove sezone odigrao 44 utakmice u svim takmičenjima i ima učinak od šest pogodaka i osam asistencija.

Yamalu 'desetka' kluba

Ako se eventualni transfer ipak ne desi Lamine Yamal će od naredne sezone postati nova 'desetka' kluba.

Ovaj broj trenutno pripada Ansuu Fatiju, koji je na posudbi u Brightonu, a klub ga nema namjeru koristiti u narednoj sezoni i stavljen je na transfer listu.

Čak i ako ostane Fati neće biti 'desetka'. Taj broj je planiran za Yamala u narednoj sezoni i izvjesno je da će ga dobiti ako ostane u klubu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sada je međutim sve u rukama rukovodstva kluba. Lamine je projekat kluba, no milioni su neophodni, a ponuda iz Pariza za dijete od 16 godina je nešto što se ne dobija svaki dan.

Bio bi to definitivno senzacionalan transfer o kojem bi se dugo pričalo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gvardijan
Koliko ja znam a to ste i vi vec prenjeli da je otkupna jlauzula za Yamala milijarda € i ne znam odakve izvlacite ovakve informacije.
1 0
Ecosport
Ako je Neymar otišao u ono vrijeme za 220 miliona, Yamal bi sad trebao otići za minimum 300 miliona.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti