Dudić u Sarajevu dočekao historijski uspjeh: Prvi trening, mi zadnji, a sada već slavimo Evropu
Hit je u Srbii bh. trener rođen u Sarajevu FOTO: FK Radnički

Radnički po prvi put u svojoj historiji izborio Evropu

Dudić u Sarajevu dočekao historijski uspjeh: Prvi trening, mi zadnji, a sada već slavimo Evropu

Samir Mlaćo

Kragujevac već večeras može da slavi.

Po prvi put u svojoj historiji Radnički je izborio plasman u Evropu. Kolo prije Radnički zauzima četvrtu poziciju, a ima sigurno peto mjesto.

U posljednjem kolu pokušat će odbraniti četvrtu poziciju, te dva boda prednosti nad Vojvodinom. Kako god, Evropa je zagarantovana, a Feđa Dudić je ispisao historiju.

Sa Dudićem je u stigao u Kragujevac i Adnan Jahić, a Radnički je tada bio fenjeraš. Teška situacija, te veoma hrabra odluka bh. trenera da preuzmu itekako 'vruć krompir'.

Napravili su čudo, a Dudić je u svom Sarajevu ispratio meč Čukarički - Partizan. Partizan je slavio i ostavio Čukarički bez šanse da bude ispred Dudićevog tima. Domaći su imali veliki broj šansi, ali Partizan se radovao.

"Nikada teže mi nije bilo pratiti jednu utakmicu. Tolika napetost, tolika trema.. Možda kada smo pratili Velež i čekali neke rezultate, da nam se nešto potrefi. Neopisivo, ne možeš da djeluješ, nisi na terenu, nikada nisam imao tremu ove sezone.

Oglasi

Ovo je po prvi put. Zvali su me upravo iz kluba, presretni su, slave, gledali su organizovano u klubu. Kragujevac je na nogama, hoće da slave večeras...".

Emocije su posebne. Radnički je bio fenjeraš kada su stigli Dudić i Jahić.

"Kada samo vratim film... Dolazak 24. septembra, prvi naš trening, mi zadnji na tabeli sa tri boda, a sada kolo prije kraja osigurana Evropa. Ježim se... Imamo šansu da budemo četvrti, Partizan je danas osigurao drugo mjesto, neće im značiti utakmica kao nama.

Četvrto mjesto donosi drugo pretkolo Evropske lige, što znači onda i  sigurno treće pretkolo Konferencijske lige, dok peto mjesto vodi u Konferencijsku ligu. Zacrtani cilj smo ostvarili, ali probat ćemo biti četvrti".

Oglasi

Dobio je veliki broj poruka, čestitki, mnogi su u BiH bili uz Radnički.

"Hvala svima, vaša redakciji, svima portalima u BiH. Dobio sam tokom utakmice veliki broj poruka, iz Sarajeva, Mostara, Travnika mog... Nevjerovatno koliko su ljudi sve pratili i bili uz nas. Mislim da sam dostojanstveno predstavio našu BiH u Srbiji. Prvi sam naš trener poslije dugo vremena u Srbiji koji je napravio veliki rezultat. To je veliko za BiH, za Edukacioni centar NS BiH, da vidimo da vrijedimo, da nas trebaju svi da cijene i poštuju. Mislim da sam se dostojanstveno nosio i sa nekim izjavama, znao kada trebam šta da kažem, čestitao i Dan nezavisnosti naše zemlje. Volim ovu državu, volim ovo sve i neću da se stidim odakle sam i šta sam.

Milion poruka, poziva, hvala svima još jednom", dodao je Dudić.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Dudić se uskoro vraća u Kragujevac, a zatim slijede pripreme za duel sa Partizanom.

U Radničkom su i dobro poznata imena iz naše lige, kao što su Besim Šerbečić, Tomislav Dadić, Mehmed Ćosić, Ljubiša Pecelj...

Top Komentari

SonPen1946
Dobar trener, ali za seljacke klubove kao fk vrapcici ili taj radnicki.
1 8
user1675926959
I Klopa bi popljuvali i otjerali ko kera na koševu.To samo govori o njima.Bravo Feđa majstore !
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi