"Ako izgubiš titulu čovjeka i čistog obraza, džaba ti sve da i Bundesligu osvojiš"

Rukometaš Vogošće Benjamin Čičkušić

"Ako izgubiš titulu čovjeka i čistog obraza, džaba ti sve da i Bundesligu osvojiš"

Edmir Škorić

Rukometaši Vogošće ostali su jučer bez titule, ali prvotimac ovog tima Benjamin Čičkušić razočaran je kako se sve odvijalo ove sezone u rukometnom šampionatu.

Vogošća je u Živinicama remizirala s Konjuhom (24:24) i taj remi je presudio prvaka, pošto je Izviđač pobjedom nad Kaknjom kolo prije kraja obezbijedio naslov prvaka.

U objavi na Facebooku Čičkušić je izrazio nezadovoljstvo suđenjem u minuloj sezoni, a kao ključne mečeve naveo je one između Borca i Izviđača, te Zrinjskog i Izviđača. Smatra da postoji "mašina" koja nagriza bh. rukomet već neko vrijeme.

"Informacije od kolega rukometaša koje imam su smrt za rukomet, ali nažalost ne mogu reći njihovo ime, ne bih da im stvorim probleme jer i oni žive od hljeba kojeg zarade igrajući u klubovima", kazao nam je Čičkušić, a na Facebook profilu je otvoreno progovorio o svemu.

"Jutro je pametnije, tako barem kažu. Glavni krivci smo mi sami, to na prvom mjestu, ali evo nekoliko važnih detalja. Svaka naša gostujuća utakmica Božić - Slipac, Dejanović - Marčetić, Begić - Knežović, Miljević - Petrović, a domaće EHF i IHF sudije koje naravno i logično neće da sudjeluju u bilo kakvim igrača. Pa pogledajte ko je 'velikom' Izviđaču sudio domaće, a ko gostujuće utakmice. HDZ dogovor i ove godine u Mostaru, dogovor u Banja Luci, utakmica za kup i organizaciju i titulu za spas sezone (Džolić - Sarač) i pogađate - Božić - Slipac. Goražde koje ispada su pokrali u Goraždu protiv Izviđača zalutale sudije Miljević - Petrović (sude samo derbije). Ko god se bar malo razumije u rukomet i prati isti, zna šta je ovo-. Pošteno u Bosni možeš biti drugi, prvak ne možeš, to je sigurno. Uzimaš titulu države koju ne voliš, koju ne priznaješ,za koju kažeš najblaže da nije tvoja", napisao je Čičkušić u statusu na Facebooku.

Naveo je kako nije za to da se namješta, smatra da je Konjuh jučer odigrao pošteno kada je zaustavio Vogošću.

"Vjerovatno će ovo biti i moja zadnja rukometna sezona, jer sve ono što me je DOKTOR RUKOMETA Mahmut Obralić učio, ono zbog čega sam ga zavolio, definitivno se srušilo. Sve što su mi roditelji govorili o poštenju, barem ovom na sportskom terenu je palo u vodu.
Sve ono što sam internacionalnom karijerom saznao od rukometnih imena od Miloševića, Jaganjca, Arslanagića, Maceka i na koncu Veselina Vujovića je palo u vodu", tvrdi Čičkušić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Spavajte mirno, ako možete! Vi niste rak koji ubije jednog čovjeka, vi ste genocid, ubijate generacije! Lično mi ne trebaju titule, imam ih puno, hvala Bogu, ali i onu najvažniju, titulu poštenog čovjeka i čistog obraza. Ako nju izgubiš, onda ti je džaba da osvojiš i Bundesligu", piše u statusu rukometaša Vogošće.

Top Komentari

TamoVamo
Imali ste šansu, a niste iskoristili. Stoga, mislim da je glupo okrivljavati drugu stranu za propuštenu šansu koje dogodine vjerojatno i neće biti. Na stranu to je li Izviđač ove sezone zaslužio titulu ili ne, ali imali ste odličnu priliku koju niste iskoristili i kasno je sada govoriti o bilo čemu. Malen ste klub, bili i biti ćete, a ovim izjavama koje kruže po portalima zadnjih dana dokazujete koliko nisko možete ići, a navodno nekakvi profesionalni rukometaši...
15 15
micelj
E moj Cickusicu ko izgubi ima pravo da se ljuti, a sto se tice Domoljublja mislis da ste vi bosanci veci domoljubi od Hercegovaca sumnjam.
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi