Austrijanci strahuju od kako kažu "jednog od najboljih na svijetu"

Komplimenti na naš račun

Austrijanci strahuju od kako kažu "jednog od najboljih na svijetu"

A. Čaušević

Austrija i Bosna i Hercegovina će u međusobnom duelu odlučiti o rasporedu pozicija u kvalifikacionoj grupi 2 za Evropsko prvenstvo.

Prvo mjesto je već odavno rezervisano za Njemačku. Bosna i Hercegovini za potvrdu drugog mjesta danas u Grazu odgovara i neriješeno za potvrdu drugog mjesta i direktnog plasmana.

Na drugoj strani Austrijanci će biti sigurni s pobjedom, dok bi im i neriješeno dalo šansu da odu na Euro kao jedna od najbolje trećeplasiranih reprezentacija u kvalifikacijama.

Selektor Austrije Aleš Pajović je kao najveću prepreku istakao koga drugog nego Benjamina Burića, osim njega izdvojio je i iskusne Vladimira Vranješa i Mirsada Terzića.

"Bosna je stvarno dobar tim i s jednim od najboljih golmana svijeta, Benjaminom Burićem. Osim toga, imaju dosta iskustva u srednjem bloku sa Vladimirom Vranješom i Mirsadom Terzićem", rekao je Pajović.

Oglasi

U prvom meču Bosna i Hercegovina je bila superiorniji tim te je na kraju slavila sigurnu pobjedu 27:21. Upravo iz tog razlog u našem taboru vlada optimizam jer i u porazu protiv Njemačke viđena vrlo dobra igra.

"Malo smo i umorni, od iscrpljujuće utakmice sa Njemačkom od prije dva dana, a i od puta. Danas smo odradili jedan trening i mislim da ćemo se dobro regenerisati do sutra, odgledali smo dva videa i podijelili igračima određene važne informacije", rekao je selektor Ivica Obrvan.

"Dat ćemo sve od sebe da ostanemo neporaženi, eventualno da pobijedimo. Želimo da osiguramo poziciju broj dva, ali ko ne bude išlo po planu, ostaje opcija broj dva, odnosno plasman kao jedna od najbolje četiri trećeplasirane reprezentacije. Nadam se da ćemo uspjeti i da ćemo obradovati naše navijače u BiH", dodao je on.

Susret u Grazu igra se od 18 sati i bez prisustva publike. Bh. rukometaši su kompletni, odmorni, motivisani i spremni da nas ponovo obraduju.

MOZZART kladionica nudi kvote na mečeve kvalifikacija za EURO, pa tako možete da uživate u bogatoj ponudi i za meč Austrija - BiH. Po kvotama, reklo bi se da ćemo morati dobro da se oznojimo za pobjedu, ali Zmajevi su spremni na sve. OVDJE pogledajte cijelu ponudu.

Top Komentari

dinass
Na kraju njihovi golmani bili bolji od nasih,cijena nasa ekipa kao da nije jela 5 dana,valjda se potrosili protiv njemacke
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi