Katar namučio Hrvatsku

Svjetsko prvenstvo

Katar namučio Hrvatsku

E. Škorić

Rukometaši Hrvatske su u ključnoj utakmici za drugi krug Svjetskog prvenstva u Egiptu sa dosta muke pobijedili Katar sa 26:24.

Hrvatska će s tri boda nastaviti takmičenje, dok će Katar prenijeti dva boda u drugi krug, a Japan jedan i to onaj koji je osvojio protiv Hrvatske u 1. kolu.

Kauboji jesu bili favoriti protiv Katara, ali su se opet mučili, iako su vodili od samog početka, no najveća prednost iznosila je tri gola.

Manuel Štrlek je postigao šest golova za Hrvatsku, po pet su dodali Marino Marić i Marko Mamić, dok je Frankis Marzo za Katar postigao sedam golova.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Hrvatskoj će prvi rival u drugom krugu biti Bahrein, koji je zauzeo treće mjesto u grupi D, a naše susjede u drugom krugu čekaju još duelči s Argentinom i Danskom. Dvije prvoplasirane iz grupe idu u četvrtfinale.

U preostalim danas odigranim mečevima Japan je sa 30:29 dobio Angolu, Bahren je sa 34:27 bio bolji od Konga, dok je Španija sa 26:24 savladala Tunis.

Top Komentari

pero98
Nisam gledao ali bravo decki.
2 3
WOLF20
Hrvatska igrala danas pod rucnom, ne smiju rizikovati vise povreda. Idemo dalje
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi