Argument Slovenaca: A ovo nije prekršaj?!

Pravila nisu ista za sve

Argument Slovenaca: A ovo nije prekršaj?!

Edmir Škorić

Utakmica Evropskog prvenstva između Njemačke i Slovenije (25:25) donijela je pregršt uzbuđenja, a Slovenci se ni dan kasnije ne mire jer su ostali bez pobjede.

Slovencija je vodila pet golova razlike protiv Njemačke, koja se uspjela vratiti. Zatim je Janc pogodio za 25:24 u zadnjoj sekundi, ali je po isteku regularnog vremena dosuđen sedmerac za Njemačku.

Naime, slovenački rukometaš Blaž Blagotinšek ometao je izvođenje lopte s centra, pa je po novim pravilima litvanski sudački par dosudio crveni karton i samim tim sedmeraac za Nijemce, koji su došli do izjednačenja.

Slovenci su divljali, selektor Veselin Vujović stao je na gol i vikao: "Evo pucajte na mene", kasnije je opleo po vodstvu EHF-a, ali odluka se nije promijenila.

Slovenački rukometaš Jure Dolenec je na svom Instagramu postavio fotografiju na kojoj se vidi kako Slovenci izvode centar kod 24:24 na 11 sekundi (prije nego će Janc zabiti gol), Nijemac se nalazi u krugu, ali sudije ne reaguju.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Je li to Nijemac u krugu 11 sekundi prije kraja? Aha, jaso mi je, sudije su gledale samo zadnjih 10 sekundi", napisao je Donc.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi