Atomski rukomet u Jyske Bank Boxenu: Danci poslali Švedsku kući!
Pobjedi Danske se obradovala i Norveška koja je nakon ovog rezultata također otišla u polufinale.

Sjajna utakmica i pobjeda Danske

Atomski rukomet u Jyske Bank Boxenu: Danci poslali Švedsku kući!

Rukometaši Danske porazili su večeras Švedsku u Jyske Bank Boxenu sa 30:26 te su na taj način ovjerili plasman u polufinale Svjetskog prvenstva.

Bila je ovo odlučujuća utakmica u grupi 2 nakon koje smo saznali posljednja dva putnika u polufinale, a to su Danska i Norveška.

Šveđani su imali svoju šansu, ali večeras ipak nisu uspjeli da poraze Dance pred njihovom publikom, posebno jer su odigrali vrlo slabo drugo poluvrijeme.

Danci su nešto bolje otvorili meč i brzo su stigli do prednosti od 4:2, ali Šveđani se vraćaju te prelaze u vodstvo. Švedska je imala prednost sve do samog kraja prvog dijela između jednog i dva gola razlike, ali Danska uspjeva da izjednači pred sami odlazak na odmor i bilo je 13:13.

Šveđani nastavljaju sa dobrom igrom i na početku drugog dijela kada dolaze do prednosti od 16:14, ali Danci se brzo vraćaju na 17:17 i prelaze kasnije u vodstvo. Kada su poveli 22:19, povratka za Šveđane više nije bilo. Danska je održavala prednost sve do kraja utakmice i na kraju ostvarila sasvim zasluženu pobjedu u ovom fantastičnom meču.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Dance je do trijumfa vodio sjajni Hansen koji je postigao šest golova, a proradio je kada je za njegov tim to bilo najbitnije - sredinom drugog dijela. Kod Švedske je fantastičan bio Tolbring koji je postigao čak osam golova. Treba reći i to da su golmani obje reprezentacije bili sjajni.

Danska je na kraju završila prva u grupi 2 i u polufinalu će u Hamburgu igrati protiv Francuske u meču svih mečeva, dok će u drugom polufinalu igrati Njemačka i Norveška.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi