Večeras ne propustite rukometni rasplet: Danci i Šveđani mogu namjestiti utakmicu!
Iako će svi ljubitelji rukometa večeras biti prikovani za fotelje, Norvežanima će biti najteže da gledaju rasplet situacije.

Pred nama je pravi spektakl

Večeras ne propustite rukometni rasplet: Danci i Šveđani mogu namjestiti utakmicu!

U susretima posljednjeg kola druge grupne faze Svjetskog prvenstva u rukometu bit će zanimljivo, posebno kada je u pitanju grupa 2.

U toj grupi se nalaze Danska, Švedska, Norveška, Mađarska, Egipat i Tunis, a pitanje prolaska u polufinale, za razliku od grupe 1, još uvijek nije rješeno.

Tačnije rečeno, situacija je baš komplikovana i to do te mjere da Danci i Šveđani bukvalno mogu u večerašnjem duelu odigrati onako kako im odgovara da bi obje selekcije prošle dalje.

Danska je trenutno lider u ovoj grupi sa osam bodova, dok su iza nje Švedska i Norveška sa po šest. Danska je pobijedila Norvešku nešto ranije, a Norveška Švedsku. Ukoliko večeras Norveška porazi Mađarsku, a Švedska Dansku onda bi imali tri reprezentacije sa po osam bodova i odlučivala bi gol razlika.

Treba prvo reći da Norveška prije susreta Danska - Švedska igra protiv Mađarske, a čak bi mogla ispasti iako pobijedi u tom meču. Ispala bi u slučaju da Danska izgubi od Švedske s dva razlike (a da pri tome postigne najmanje 30 golova) ili u slučaju da Danska izgubi sa tri, četiri ili pet razlike, a da pri tome postigne barem 27 golova. Onda bi i Švedska i Danska išle dalje, a Norveška bi ispala.

Mnogi smatraju da bi Danci i Šveđani mogli dogovoriti upravo ovakav rasplet, a toga se najviše pribojavaju Norvežani. Tim povodom je za danske medije govorio njihov rukometaš Henrik Mollgaard koji je bio ironičan.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ma, nema problema, poslat ćemo Norvežane kući. Njih ionako niko ne voli. Norveška nek ide kući", rekao je Mollgaard.

Inače, iz grupe 1 su se u polufinale plasirale selekcije Francuske i Njemačke, tako da će susreti iz ove grupe biti manje-više u sjeni grupe 2. Treba reći i to da se susret Norveška - Mađarska igra od 18.00 sati, a meč Danska - Švedska od 20.30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi