Šta će se desiti ako Švedska pobijedi Dansku 29:27, a Norveška Mađarsku 30:26?

Prava zbrka u grupi 2

Šta će se desiti ako Švedska pobijedi Dansku 29:27, a Norveška Mađarsku 30:26?

Kao što smo maloprije i pisali, večeras nas očekuje vrlo zanimljiv rasplet druge faze Svjetskog prvenstva u rukometu.

To se naravno prije svega odnosi na grupu 2 gdje još uvijek nije odlučeno ko će u polufinale. Norveška igra protiv Mađarske, a Švedska protiv Danske.

Maloprije smo PISALI o tome da bi Šveđani i Danci mogli namjestiti meč jer postoji nekoliko rezultata koji bi obje reprezentacije odveli dalje, a kako vrijeme odmiče pojavljuju se nove zanimljive kalkulacije.

Naime, postoji jedan scenario u kojem bi na kraju žrijeb odlučivao putnika u polufinale. Ukoliko Švedska pobijedi Dansku sa 29:27, a Norveška Mađarsku 30:26, onda bi sve tri reprezentacije imale isti broj bodova, a Danci bi imali najbolju gol razliku. Ipak, Šveđani i Norvežani bi bili izjednačeno po svemu pa bi žrije odlučivao.

Danski rukometaš Bent Nyegaard je govorio o toj temi pred večerašnji meč.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ne možemo odbaciti tu opciju, ali zanima me kolika je matematička vjerovatnoća da će se desiti upravo ta dva rezultata. Čeka nas lud dan u svakom slučaju", rekao je on.

Inače, Norveška u ovom trenutku igra svoj meč protiv Mađarske, dok će Šveđani i Danci na parket večeras od 20.30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije