Selektor Irfan Smajlagić objavio konačan spisak putnika na Evropsko prvenstvo!

Jedna promjena u odnosu na Yellow Cup

Selektor Irfan Smajlagić objavio konačan spisak putnika na Evropsko prvenstvo!

Esmer Oštraković

Nakon što su u tri pripremne utakmice u okviru Yellow Cupa doživjeli tri poraza, reprezentativce Bosne i Hercegovine sada očekuje nastup na Evropskom prvenstvu.

Sigurno je da su i sami reprezentativci htjeli da u dosta boljoj atmosferi odu na Evropsko prvenstvo, ali nažalost okus nakon Yellow Cupa je gorak.

Slavili su protiv naše reprezentacije i Argentina, te Švicarska i Rumunija, ali nije to stvar koja najviše brine.

Javnost u našoj zemlji zabrinuta je zbog loše igre u odbrani, te sporog protoka igre u napadu, a pitanje je koliko se sve to može popraviti do prve utakmice.

Upravo prva utakmica će biti i najteža. Protivnik je reprezentacija Švedske, koja važi i za jednog od favorita na Evropskom prvenstvu.

Selektor Irfan Smajlagić je večeras objavio i spisak putnika za Njemačku.

Oglasi

U odnosu na Yellow Cup tako je napravljena samo jedna promjena. Umjesto povrijeđnog srednjeg beka Maria Pavlaka na spisku je još jedan golman, a to je Harun Hodžić.

Na spisku putnika za Njemačku nalaze se:

Golmani - Benjamin Burić, Admir Ahmetašević i Harun Hodžić

Krila - Adi Mehmedćehajić, Marko Majstorović, Luka Perić i Vladan Đurđević

Pivoti - Senjamin Burić, Adin Faljić i Amir Muhović

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Bekovi - Mirsad Terzić, Igor Mandić, Mirko Herceg, Dino Hamidović, Marko Davidović, Luka Knežević, Marko Panić i Nedim Hadžić

Rukometaši će još sutra odraditi trening u Švicarskoj, a u utorak putuju za Mannheim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti