Drama u Mannheimu: Vratili smo Gruzijce u život, Faljić pocrvenio

Utakmica trećeg kola na Evropskom prvenstvu

Drama u Mannheimu: Vratili smo Gruzijce u život, Faljić pocrvenio

Haris Zilić

U toku je utakmica trećeg kola Evropskog prvenstva u grupi E između Bosne i Hercegovine i Gruzije, a nakon prvog poluvremena rezultat je 9:9 u SAP Areni u Mannheimu.

Povela je naša selekcija 8:2, ali vrlo brzo smo vratili Gruzijce svojim greškama.

Trenutak koji je bio diskutabilan desio se u 25. minuti. Naš pivot Adin Faljić je dobio direktan crveni karton.

Francuske sudije su gledale VAR i odluči i da daju crveni Faljiću, iako se na snimku vidjelo da je udarac išao u vrat, a ne u glavu.

Gruzijski rukometaš je dobro iscenirao isključenje, a Faljić je u prvom poluvremenu igrao odlično, izborio sedmerac i postigao dva gola.

Oglasi

U našoj selekciji Panić je u provm poluvremenu postigao pet golova, a mladi Hodžić je imao četiri odbrane od čega i jedan sedmerac.

Mogla je utakmica već biti jednosmjerna ulica, ali nažalost gledat ćemo dramu u drugom poluvremenu.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Nadamo se da će naši momci izdržati i upisati historijski trijumf na Evropskim prvenstvima.

Ovome dodajmo da Gruzijci igraju grub rukomet, a u nekoliko navrata naši rukometaši su imali verbalne duele sa Gruzijcima, prvo Terzić, a zatim i Herceg nakon jednog udarca u fazi odbrane.

Top Komentari

Baco
Najveci blam ,u BH sportu..
0 0
damir83
Boze dal je moguće koji amateri !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi