Švedska je ipak suviše moćna: Poraz BiH na startu Evropskog prvenstva!
Foto - T.Hebib /SportSport.ba

Šveđani opravdali ulogu favorita

Švedska je ipak suviše moćna: Poraz BiH na startu Evropskog prvenstva!

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u 1. kolu Evropskog prvenstva u Bratislavi od selekcije Švedske rezultatom 30:18.

Bh. tim je kao autsajder ušao u ovaj meč, a na kraju su Šveđani bez većih problema uspjeli da ostvare trijumf.

Švedska je dominirala od samog početka meča. Koristili su svaku grešku i dodatni prostor u odbranu naše selekcije kako bi došli do gola.

Prednost je rasla iz napada u napad, napadačka igra selekcije Ivice Obravana nije baš najbolje funkcionisala u uvodnim minutama, pa je u 17. minuti Švedska po prvi put na plus šest, 10:4.

Nije se previše popravila igra ni BiH ni nakon minute odmora. Švedska je sigurno održavala prednost, imali su u tri navrata i plus sedam, a na odmor se odlazi sa šest golova prednosti u korist Švedske, 17:11.

Šveđani i u nastavak ulaze žestoko. Na golu je Johannesson sjajno zamijenio odličnog Palicku, branio je fenomenalno, a njegova selekcija je koristila napade, pa je u 36. minuti Švedska otišla na devet golova razlike, 20:11.

Oglasi

Minut odmora Ivice Obrvana potom daje učinak. Prce i Burić su sa po dva gola u 42. minuti vratili razliku na minus šest, 21:15.

Pogotkom mladog Luke Perića Bosna i Hercegovina u 47. minuti dolazi nakon dugo vremena na minus pet (21:16), ali nažalost naša selekcija nije imala snage da se potpuno vrati u ovaj meč.

Švedska je uspjela kazniti greške u napadu bh. tima i prelomiti utakmicu. Stala je reprezentacija BiH, Šveđani su sve pogađali i na kraju su ostvarili sigurnu pobjedu.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Wanne je predvodio Švedsku sa šest golova u ovom meč, dok je kod selekcije BIH Senjamin Burić zabio četiri gola.

Naredni meč reprezentacija Bosne i Hercegovine igra u subotu protiv reprezentacije Češke. Susret počinje od 18 sati.

Top Komentari

Sarajevski_Marlboro
Samo da kažem neka je stid i sram onu BHT televiziju!
24 0
Hexex
Ova ekipa ima budućnost, šteta za ovaj poraz, ali realno nismo ni mogli bolje bez citave prve postave, idemo dalje
18 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi