Selektor Bašić objavio širi spisak ženske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine
FOTO: top-sport.gr

Za posljednja dva meča kvalifikacija

Selektor Bašić objavio širi spisak ženske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine

H. Zilić

Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u aprilu završava kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo, a nakon više od decenije naše djevojke su igrale glavnu rundu kvalifikacija što je ogorman pomak u ženskom rukometu.

U četiri odigrane utakmice naše djevojke su upisale četiri poraza i izgubile su šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.

Od Rumunije i Hrvatske smo nekako očekivali poraze, ali u dvomeču protiv Grčke smo također upisali dva poraza, ali ostaje žal to u tim mečevima nismo uspjeli doći do pobjeda i treće pozicije u grupi koja bi nas ostavila u utrci za plasman na EURO.

U aprilu nas očekuje domaća utakmica protiv Rumunije i gostovanje Hrvatskoj čime ćemo okončati ovaj ciklus.

U ta dva duela naše djevojke ćep okušatu pružiti što bolji otpor favorizovanim protivnicama i časno se oprostiti od kvalifikacija.

Oglasi

Seelktor Adnan Bašić je objavio širi spisak za ove duele i nije puno ekspermientisao, uglavnom su tu djevojke koje su bile na spisku tokom cijelog kvalifikacionog ciklusa.

Na spisku se nalaze: Anica Gudelj (Corona Brasov; Rumunija), Anisa Selimović (Hadžići), Amna Pidro (Radnički; Srbija), Darjana Vukliš (Borac), Sara Majkić (Borac), Ivana Rozić (Zrinjski), Sara Čahtarević (Hadžići), Martina Pandža (Zrinjski), Ana Vrančić (PAOK; Grčka), Slađana Andrić (Borac), Damljana Bošnjak (Sporting La Rioja; Španija), Matea Šumelj (Grude), Helena Ćurić (Borac), Amela Džakmić (Čair Skoplje; Sjeverna Makedonija), Karla Lovrić (Grude), Adna Halebić (Hadžići), Adelisa Hušić (Krajina), Desire Kolašinac (SG Kappel Windeck; Njemačka), Armina Isić (Dacia Mioveni; Rumunija), Sara Bašić Salkić (Krivaja), Edina Demić (Le Pouzin; Francuska), Azra Topčić (Krajina), Alena Latifović (Ilidža), Ana Petrović (Grude), Dejana Kulić (Hadžići), Lana Lončar (Borac), Ljiljana Ćesto (Knežopljka), Ivana Bobić (Borac), Adnana Latifović (Krivaja), Admira Zvekić (HF; Njemačka), Anđela Boras (Izviđač), Ajna Mačak (Krivaja), Ajla Alikadić (Ilidža).

Naša reprezentacija okuplja se u Cazinu 1. aprila ove godine, koji će ponovo biti baza i domaćin našim djevojkama.

Tri dana kasnije, 4. aprila ćemo također u Cazinu dočekati Rumuniju od 20 sati, a zatim 7. aprila od 18 sati gostujemo Hrvatskoj u Zagrebu.

Nakon četiri kola, Rumunija ima osam, Hrvatska i Grčka po četiri, a Bosna i Hercegovina je bez bodova.

Dakle, jasno je u našoj grupi da Hrvatska i Rumunija idu na EURO, dok Grčka čeka rasplet do kraja kvalifikacija da vidi da li će na Evropsko prvenstvo kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije iz kvalifikacionih grupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi