Bio digao ruke od rukometa, a danas ga Hrvatska slavi

Stevanović junak Kauboja

Bio digao ruke od rukometa, a danas ga Hrvatska slavi

E. Škorić

Hrvatska rukometna reprezentacija blizu je plasmana u polufinale Evropskog prvenstva.

Hrvati su u Zagrebu srušili Norvešku i primakli se polufinalu, junak večeri bio je golman Ivan Stevanović, koji je upisao čak 14 odbrana.

"Puno mi ovo znači. Malo ti treba da se otvori, neki put te i lopta treba pogoditi. Nama je ovo bila presudna utakmica. Bilo je fantastično. Hvala ljudima što su došli u ovakvom broju, bio je spektakl", rekao je Stevanović nakon Norveške.

Sada je Stivi juak, ali je prije tri godine branio u Zametu i imao je plan da ostavi rukomet.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Već sam se mislio posvetiti fakultetu i uhvatiti se nekog posla. I onda smo sa Zametom pobijedili favorizirani Nexe desetak razlike, ušli u finale i nakon toga su me iz Zagreba pozvali da dođem. Zagreb je u to vrijeme promijenio politiku, okrenuo se domaćim, jeftinijim igračima i Filip Ivić i ja smo ni krivi ni dužni dobili veliku priliku. Od tada smo tandem, nadopunjavamo se, a sve četiri godine smo i cimeri", otkrio je golman 2016. godine.

Sada Hrvatska živi od njegovih odbrana, nada se da će imati svoju večer i protiv Francsuke u srijedu, kada će Kauboji možda i osigurati plasman u polufinale Evropskog prvenstva.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi