Rijedak gest Alena Geke u Gračanici

Navijači oduševljeni rukometašem Vogošće

Rijedak gest Alena Geke u Gračanici

Jedan od navijača RK Gračanica bio je impresioniran nesvakidašnjim gestom Alene Geke, rukometaša Vogošće, nakon utakmice 3. kola Premijer lige, što je javno obznanio na društvenim mrežama uz priloženu fotografiju.

Potez i jeste mangupski, ako uzmemo gdje živimo.

Sudeći prema fotografiji, njegove impresije dijele i mnogi drugi navijači Gračanice.

Alen Geko, kapiten Vogošće, po završetku utakmice u kojoj je njegova ekipa poražena, jedini je prišao do domaćih navijača i pozdravio ih.

Nisu ovo svakodnevne scene na našim sportskim borilištima. Rijetko ili nikada ovo ne viđamo u BiH. Na evropskim i svjetskim sportskim manifestacijama se dešava. Ovo zaista pokazuje jednu veličinu, sportski duh. Ovo pokazuje da se Geko uspio uzdići iznad malograđanštine i naše svakodnevne uskogrudnosti.

Još je jači utisak ako znamo da navedeni nema apsolutno nikakve veze sa Gračanicom. Ima toliko koliko je u dresovima drugih klubova gostovao i igrao utakmice protiv domaćina.

"Još je jači utisak ako znamo da je Vogošća izviždana. Vjerovatno je toga svega bio svjestan i Alen Geko. Svjestan je bio da je Gračanica bila kolateralna žrtva zakulisanih radnji, a kao pravom sportisti vjerovatno mu to nije bilo drago. Jer jednom se Gračanica našla u toj situaciji, sutra će biti neko drugi.

Svjestan je kao sportista i normalan čovjek, da ima ljudi koji žive od rukometa a da zbog nečijih i nekakvih interesa njegove kolege u jednom trenutku mogu ostati bez plate i posla (rukometa).

I zato je ova gesta GOLEMA, OGROMNA.

Igrao je Geko desetine utakmica u Gračanici i mogao se uvjeriti kakva je domaća publika. Sigurno nije onakva kakvom je predstavljaju i pojedine Gračanlije. Mali ljudi.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Geko je pokazao šta je pravi sportista i kapiten i zato - kapa dole i dobro nam došao. Mene si kupio iako sam te uvijek gotivio i kao igrača i kao čovjeka", oduševljen je bio Adnan Džafo, navijač Gračanice.

I što jest, jest, Geko kao legendarni premijerligaški rukometaš zaslužio je da ga se prepozna kao takvog. Igrač za primjer.

Promo

Top Komentari

addi
Geko Legenda. upoznao sam ga lično. ljudina prava!!
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi