Rukometaši Borca do prve pobjede stigli u Goraždu

Neizvjestan meč, presudilo drugo poluvrijeme

Rukometaši Borca do prve pobjede stigli u Goraždu

S. Mlaćo

Zanimljivo je sinoć bilo u okviru 3. kola Premijer rukometne lige BiH za muškarce u Goaždu. Goražde je ugostilo Borac, a Banjalučani su na kraju slavili 21:20, te kući nose tri boda.

Domaći su na prvo poluvrijeme otišli sa prednošću 11:10 i bilo je jasno da ćemo gledati kvalitetan meč, ali sa malim brojem pogodaka.

Banjalučani u drugom dijelu boljom igrom dolaze do preokreta i prve pobjede, a svakako da su na konačni rezultat utjecale i povrede domaćih rukometaša Pušila, Merkeza i Hoše.

Kod Goražda se istakao golman Milenko Jelić sa 16 odbrana, a šest pogodaka je dodao Džemal Osmanković, dok je Ajdin Bukva pogodio četiri puta.

U redovima Banjalučana po pet pogodaka Dejana Unčanina i Vladana Đurđevića.

Premijer liga BiH u rukometu, 3. kolo:

MRK Goražde - RK Borac M:tel 20:21 (11:10)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

MRK Goražde: Bukva 4, Osmanković 6, Pušilo 2, Merkez 3, Jamak, Šajin 1, Hošo 1, Vrana, Jelić 1, Muharemović, Bečić, Žiga, Ćamo, Djana 1, Krakonja 1, Hubanić.

RK Borac: Unčanin 5, Đurđević 5, Mijatović 1, Ljubišić, Bubić, Subotić, Nježić 1, Savić 1, Milković 3, Knežević, Rađenović 2, Čelić 1, Šešić, Buljina, Dragičević Dakić 2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi