Červar: Stariji igrači su ostali dužni

Selektor Hrvatske nakon utakmice sa Španijom

Červar: Stariji igrači su ostali dužni

Reprezentacije Hrvatske i Španije su danas u Beču odigrale sjajan meč, koji je na kraju završen rezultatom 22:22.

Ovaj rezultat je odgovarao Španiji koja je ostala na prvom mjestu Grupe 1, te će sa te pozicije u polufinale Evropskom prvenstva.

To znači da će Španci u polufinalu igrati protiv drugoplasirane ekipe iz Grupe 2, dok Hrvatska ide na "megdan" pobjedniku te grupe. U toku je meč Norveška - Slovenija koji će odlučiti o poretku u Grupi 2.

Nakon utakmice svoje viđenje dešavanja na terenu dao je selektor Hrvatske Lino Červar.

"Moram reći da mi je žao zbog Karačića jer je vukao na početku jako. Gubili smo, ono što ohrabruje, što su dužnici ostali iskusniji igrači. Preokret su napravili igrači iz drugog reda. Španija skoro dvadeset minuta nije dala gol. Neriješeno je u redu, žao mi je što nismo dobili", izjavio je Červar, prenosi Index.hr.

"Igrali smo bez Cindrića, Karačić je izašao van, to je veliki hendikep. Ne mogu sada ništa govoriti, moraom dobiti dijagnozu pa onda komentarisati", istakao je Červar.

Inače, Karačić je napustio igru zbog povrede i sada se čeka više informacija.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Kakav je plan za polufinale?

"Čujte, nemamo jakih argumenata, nismo deset godina igrali u finalu. Razmišljamo o pobjedama, to je sportski. Vidjet ćemo s čim raspolažemo, polufinale je nešto sasvim drugo. Svako može svakog dobiti", poručio je Červar.

Top Komentari

pero98
Ne bi me čudilo da je ova izjava pila naopako pred polufinale.
0 3
Rajvosa2019
Seljacina i primitivac, prije 2 godine je napravio veliki nesportski skandal kada je ometao igraca Bjelorusije pred kraj tekme / izvuko se na izvinjenje i platio malu kaznu/ toliko o njegovom karakteru i sportskom ponasanju
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi