Dobojska Sloga bolja od Zrinjskog, Gračanica iznenadila Vogošću, slavili Maglaj i Lokomotiva
Iako je sezona tek počela, veoma je uzbudljivo u rukometnoj Premijer ligi. Goražde je danas upisalo drugi poraz, dok je Vogošća sasvim iznenađujuće poražena u Gračanici

2. kolo Premijer rukometne lige BiH

Dobojska Sloga bolja od Zrinjskog, Gračanica iznenadila Vogošću, slavili Maglaj i Lokomotiva

S. Mlaćo

U 2. kolu Premijer lige BiH u rukometu Maglaj je danas savldao Slogu iz Gornjeg Vakufa Uskoplja 29:25.

Publika je vidjela zanimljiv meč, a u poluvremenu tek 19 pogodaka, bilo je 12:7. U drugom poluvremenu efikasniji su bili i jedni i drugi, a istakao se domaći golman Kenan Mutapčić, te je Maglaj upisao pobjedu.

Kod domaćih su se još istakli Goran Šarenac sa deset pogodaka, dok je Edo Mehinagić dodao sedam. U redovima Sloge devet pogodaka Gorana Biljake, pet Admira Purića i četiri Ajdina Demirovića.

U ostalim susretima Sloga je savladala Zrinjski 32:27, dok je Lokomotiva u Brčkom savladala Goražde 29:25, a pobjednik je odlučen u posljednjih desetak minuta.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Iznenađenje smo vidjeli u Gračanici gdje je domaći tim u sjajnoj atmosferi savladao Vogošću PH. 27:25 (9:10).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti