Presedan u Gračanici: Doborac povukao ekipu, dvoranom se ori "lopovi, lopovi"

Nevjerovatna situacija

Presedan u Gračanici: Doborac povukao ekipu, dvoranom se ori "lopovi, lopovi"

E. Oštraković

U toku je utakmica 24. kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine u Gračanici između domaće RK Gračanice i RK Izviđač.

Nakon što su prije nekoliko dana stradali u Ljubuškom u ovkiru Kup-a Bosne i Hercegovine, Gračanlije žele pobjedu u ligi protiv Izviđača.

Najbolje se to vidi po njihovom pristupu i igri u prvom poluvremenu, u utakmici koja je zaista dobra za gledati, ali veoma teška za igrati.

Naime, veliki je pritisak na domaćim igračim, a na ruku im ne idu ni pomalo čudne sudijske odluke sudijskog para Amar i Dino Konjičanin.

Dosta je u prvom poluvremenu, barem prema klupi Gračanice, bilo spornih odluka, te stvari koje nisu suđene jednako na obje strane.

Protestovali su domaći u više navrata i kod sudija, ali i kod delegata, ali to nije donijelo neke rezultate na promjenu kriterija.

Oglasi

A, onda se trener domaćih Damir Doborac odlučio na jednu zaista nevjerovatnu odluku. Sredinom prvog poluvremena dosuđen je nevjerovatan penal za goste, na koji su se smijali čak i sa tribina.

Upravo nakon toga Doborac je odlučio da povuče sve igrače sa terena, te je ostavio svoj gol praznim i tražio od gostiju da izvedu sedmerac.

Sudije i delegat su sve gledali u čudu, dok su igrači RK Gračanica stojali pored aut linije i gledali šta se dešava.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Nakon nekoliko minuta Doborac je svojim igračima rekao da se vrate na teren i nastave utakmicu, a nakon prvog poluvremena rezultat je 13:12 u korist Izviđača.

Gračanlijama je pobjeda potrebna kako bi ostali u igri za jedno od mjesta koje naredne sezone vode u evropska takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti