Historijska odluka sudije  zasjenila katastrofu RK Gračanica u Ljubuškom!

Da li ste nekada vidjeli nešto slično?

Historijska odluka sudije zasjenila katastrofu RK Gračanica u Ljubuškom!

E. Oštraković

Prvu utakmicu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine u Ljubuškom su odigrale ekipe Izviđača i RK Gračanice, a već nakon prvog susreta jasno je ko ide u polufinale.

Izviđač je ostvario ubjedljivu pobjedu u prvoj utakmici, a konačan rezultat utakmice odigrane u Ljubuškom bio je 34:23 u korist domaće ekipe.

Prvo poluvrijeme proteklo je u dosta boljoj igri domaće ekipe koja je bila favorit na ovoj utakmici, posebno iz razloga jer su trenutno najbolja ekipa u Bosni i Hercegovini.

Gračanlije su držale rezultatski priključak tokom prvog poluvremena, a na odmor se otišli pri vodstvu Izviđača od četiri razlike, a rezultat je bio 16:12.

U drugom poluvremenu, Gračanlije su bile u igri samo uvodnih šest minuta, a tada se bukvalno sve raspalo u igri gostiju.

Naime, u 36. minuti dosuđen je penal za domaće, koji je golman RK Gračanica odbranio, a u nastavku akcije prava konfuzija.

Oglasi

Gosti su postigli gol, a sa klupe Gračanlija tražili su prekršaj u napadu. Najburnije je reagovao službeni predstavnik gostiju, Nedim Musić.

A, zatim su viđene scene, za koje je pitanje da li su ikada ranije viđeni u rukometu. Sudija je došao do Musića i pokazao mu žuti karton.

I umjesto da ode dalje do zapisničkog stola, sudija je ostao i "raspravljao" sa Musićem, a očito mu se nije svidjelo to što je čuo sa klupe Gračanice.

Pokazao je zatim sudija Musiću dva minuta, a nekoliko sekundi nakon toga i crveni karton, a igra Gračanlija se nakon toga raspala.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Video događaja pogledajte OVDJE.

Na kraju ubjedljiv poraz gostujućih rukometaša, a utakmica je završena pobjedom Izviđača od 34:23.

Top Komentari

user1622267171
Koji sam ja konj sto uopšte pisem. Normalna reakcija klupe i jos normalnija reakcija sudije koji pokušava objasniti svoju odluku. Jesi ikad pogledat rukometnu utakmicu?
2 0
Prazina
A čuj naslova historijska odluka?!?!? Hahahahahaha dajte pogledajte bar jednu pravu europsku rukometnu utakmicu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi